Perez: 'Natuurlijk lag het ook aan Feyenoord'

Perez: 'Natuurlijk lag het ook aan Feyenoord'

De klassieker tussen Ajax en Feyenoord was prooi voor het team uit de hoofdstad. Feyenoord kreeg van veel analisten weinig kans voor de wedstrijd, toch lagen de verhoudingen tijdens de wedstrijd heel anders. Tijdens het praatprogramma Voetbalpraat op ESPN komt de wedstrijd uitgebreid aan bod.


Volgens Martijn Krabbendam van Voetbal International overheerste met name de teleurstelling in Rotterdam. Het vertoonde spel biedt perspectief, maar uiteindelijk telt resultaat, stelt Krabbendam. De discussie die in den lande ging vandaag was of Ajax slecht speelde, of dat Feyenoord Ajax slecht liet spelen. Kenneth Perez denkt aan een combinatie: "Natuurlijk lag het ook aan Feyenoord. Maar Ajax liet die ruimte ook wel, maar het kwam omdat Feyenoord iets anders ging doen. Met druk zetten en doorschuiven, het durven eigenlijk. Daar hadden zichzelf moeten belonen met minimaal een punt." Volgens Sjoerd Mossou was de wedstrijd helemaal niet van zo'n matig niveau als vele analisten beweerden. De columnist trekt de vergelijking met andere topwedstrijden en zag dat de grootste winst voor Feyenoord was: "Het was eindelijk weer eens tot de laatste seconde spannend in Amsterdam."

Vincent Schildkamp en Kenneth Perez prijzen met name de verdediging van Feyenoord. De backs Geertruida en Malacia maakten indruk en Perez vond dat Malacia verdedigend uitblonk in de topwedstrijd. "Het is gewoon heel belangrijk voor zulke talenten om tegen een goede tegenstander te spelen." Ook de ontwikkeling van Geertruida wordt geprezen. De waarde van het elftal lijkt elke week toe te nemen, zo ook die van Marcos Senesi. "Hij heeft gewoon een goed profiel. Een linksbenige centrale verdediger, bijna international en een Europees paspoort."

Lees meer over:

Discussieer mee! 25 reacties

Gast8133413706

Je plaatst een bericht als Gast8133413706