Profclubs tussen hoop en vrees: 'UEFA moet uitkomst bieden'

Profclubs tussen hoop en vrees: 'UEFA moet uitkomst bieden'

Gisteren kwam het verrassende nieuws dat sportclubs niet onder de nieuwe regeling van de overheid vallen en de bestaande regels tot sluiting gelden tot 6 april. Hierna zal het VWS samen met het RIVM kijken wat de volgende stap kan zijn om eventueel competities te kunnen gaan hervatten. Over het algemeen wordt nog steeds verwacht dat er een verdere uitstel komt.


Toch gloort er een sprankje hoop voor de profclubs. De meeste spelers contracten lopen af op 30 juni en daardoor leek de KNVB aan te sturen op een beëindiging van de competitie voor die datum. De UEFA kijkt echter of er mogelijkheden zijn om de deadline op te schuiven. "De voetbalbond hoopt echter dat de Europese voetbalbond UEFA erin slaagt om alle betrokkenen op één lijn te krijgen en mits het coronavirus het toestaat Europees breed de nationale competities eventueel in juli te kunnen beëindigen. Hiermee is een UEFA-kalenderwerkgroep aan de slag", zo schrijft De Telegraaf.

Als het virus er voor zorgt dat er in mei weer gevoetbald kan worden, dan kan er in overleg met de stuurgroep van de UEFA mogelijk afgeweken worden van de datum van 30 juni. "De uitkomsten van de UEFA-kalenderwerkgroep zijn relevant omdat we als Nederlands voetbal willen optrekken met andere Europese competities. Verder wachten we de communicatie vanuit de overheid af met name in relatie tot het besluit over de sport”, verklaren KNVB, ECV en CED in hun verklaring.

Lees meer over:

Discussieer mee! 26 reacties

Gast4924024104

Je plaatst een bericht als Gast4924024104