Feyenoord verliest nipt van Rangers FC

Feyenoord is met een nederlaag begonnen aan de groepsfase van de Europa League. Het team van hoofdcoach Jaap Stam moest de zege aan Rangers FC laten in het Ibrox Stadium in Glasgow. Sheyi Ojo kroonde zich met een schot van afstand tot matchwinner. De eerste kansen waren weliswaar voor Feyenoord – schoten van Steven Berghuis, Orkun Kökcü en Sam Larsson – maar de eerste helft was voor Rangers FC. De thuisploeg liet het stormen in het Ibrox Stadium en zat er continu kort bovenop bij Feyenoord. Gemiste strafschop Een strafschop werd in de tiende minuut nog gemist door aanvoerder James Tavernier, maar in de 24ste minuut was het wel raak. Sheyi Ojo snoepte de bal af van Rick Karsdorp en pegelde de bal van ruim twintig meter in de linkerbovenhoek: 1-0. Dat hij daarmee voor de eindstand bleek te tekenen, mocht een klein wondertje heten. Rangers FC kwam namelijk nog tot vele kansen. Zo werd een schot van Ojo net voor de doellijn gekeerd door Eric Botteghin en ontbrak het de Schotten ook na de pauze aan scherpte. Toen de krachten op waren bij Rangers FC, rook Feyenoord - dat Luciano Narsingh, Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra nog in het veld bracht – kansen. Het team ging beter voetballen en wist elkaar gemakkelijker te vinden; tot echte kansen leidde dit niet. Kansen Botteghin en Narsingh De beste mogelijkheid was vrij rap na rust, toen Botteghin volledig vrij mocht koppen na een hoekschop. Hij raakte de bal niet vol. Ook invaller Narsingh werd nog gevaarlijk. Zijn schot werd gekeerd door doelman Allan McGregor. Voor Feyenoord begon de groepsfase van de Europa League daardoor met een teleurstelling. Rangers FC deelt na de eerste speelronde de koppositie met FC Porto, dat thuis met 2-1 won van Young Boys. Komende zondag gaat Feyenoord op bezoek bij FC Emmen (aftrap 14:30 uur).