Feyenoord uitgeschakeld in Europa na verlies tegen Wolfsberger AC

Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League. Er moest gewonnen worden van Wolfsberger AC, maar dat zat er in Oostenrijk eigenlijk geen moment echt in. Dick Advocaat en zijn ploeg moesten het hoofd buigen na negentig minuten in Klagenfurt: 1-0. In de zesde groepswedstrijd van de Europa League kon Feyenoord zich alleen met een overwinning nog plaatsen voor de knock-outfase. Wolfsberger AC had in Poule K genoeg aan een gelijkspel en dus waren de verhoudingen eigenlijk al voor het eerste fluitsignaal duidelijk. De thuisploeg zou Feyenoord laten voetballen op het zowat bevroren veld en zelf de kat uit de boom kijken. Daar was Feyenoord op voorbereid, maar een goed antwoord op die defensieve speelstijl van de Oostenrijkers had de ploeg niet. Kansen vielen er amper te noteren, tot het moment van Jens Toornstra na 25 minuten spelen. De middenvelder kwam oog in oog te staan met de doelman, maar keeper Alexander Kofler kwam als winnaar uit de strijd door een knappe reflex. Waar Toornstra het laatste zetje niet kon geven, deed Dejan Joveljic dit aan de andere zijde wel. De aanvaller knikte de bal in de 31ste minuut binnen nadat Orkun Kökcü simpel werd afgetroefd in het strafschopgebied en daarmee velde hij eigenlijk al het oordeel over Feyenoord. De ploeg moest plots twee keer scoren om nog te kunnen overwinteren en dat bleek een te moeilijke opgave. Het enige lichtpuntje in de tweede helft was de rentree van Luis Sinisterra. De Colombiaanse aanvaller maakte na tien maanden blessureleed in de 72ste minuut zijn rentree en kreeg nog een kans. Zijn volley eindigde helaas in de handen van de doelman. Feyenoord is door de 1-0 nederlaag klaar in Europa, maar moet zondag alweer aan de bak in de Eredivisie (VVV-Venlo-uit).