'Senesi gaat echt een verandering in de koers van Feyenoord worden'

'Senesi gaat echt een verandering in de koers van Feyenoord worden'

In de AD-Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad bespreken Freek Jansen, Maarten Wijffels en Mikos Gouka de actualiteiten op het gebied van de Eredivisie. Mikos Gouka is daarbij de aangewezen persoon om over Feyenoord te praten. Tijdens de podcast wordt er gediscussieerd of het verlengen van Berghuis een betere prestatie is dan het aantrekken van Marcos Senesi. Gouka zegt daar het volgende over: “Senesi moet natuurlijk eerst nog maar eens bewijzen hoe goed hij is. Maar als de voortekenen niet bedriegen dan haalt Feyenoord echt een potentieel Argentijns international.”


Gouka lijkt dus positief over de komst van de Argentijnse ‘slager’. Ook valt hem op dat het een compleet andere transfer is dan de afgelopen jaren onder Martin van Geel: “Dat breekt met de manier van werken die men jarenlang had. Senesi gaat echt een verandering in de koers van Feyenoord worden, als hij slaagt.” Toch neemt Feyenoord ook een groot risico volgens de journalist: “Het gevaar is dat je het zoals PSV doet, daar hebben we niet zo veel over gelezen. Die hebben natuurlijk Romero voor tien miljoen gekocht en die is mislukt. Voor Feyenoord zou dat een record aankoop zijn, die tien miljoen, dat zou voor Feyenoord echt een ramp zijn. Het gevaar is dat deze jongen niet kan wennen of dat de manier van verdedigen toch anders is. Als hij er een paar keer afgestuurd wordt en in paniek raakt, of zwaar geblesseerd raakt.”

Gouka is optimistisch over het seizoen van Feyenoord. Zeker nu spelers terug lijken te komen van blessures: “Jørgensen is in sneltreinvaart fit aan het worden.” Gouka meent dat Feyenoord wel uit gewinkeld is en alleen in uitzonderlijke gevallen nog in actie komt: “Misschien dat ze ergens nog een buitenkansje op huurbasis vinden voor in de voorhoede. Maar als Feyenoord helemaal fit is dan hoeven ze echt niet bang te zijn voor Utrecht Vitesse en AZ.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 74 reacties

Gast7577382498

Je plaatst een bericht als Gast7577382498