'Clubs die hem op het oog hebben schrikken daar niet van'

'Clubs die hem op het oog hebben schrikken daar niet van'

6 reacties 6
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Santiago Gimenez is misschien wel de meest besproken speler van Feyenoord. De spits scoorde in de competitie inmiddels 16 keer en is daarmee achter Harry Kane de meest scorende spits in Europa. Toch ging het vooral over de gemiste kansen. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad probeert Mikos Gouka het te duiden.

Gimenez was wederom pas donderdagavond laat terug in Rotterdam en kon alleen vrijdag nog een beetje trainen om zaterdag te starten in de wedstrijd tegen Excelsior. "Dit is wel vervelend voor zo’n speler. De eerste keer ging het slecht, de tweede keer ging het iets beter en nu is het een beetje mixed feelings. Hij maakte drie doelpunten, maar miste ook een hele grote kans. Zo eentje die je over een aantal jaar nog steeds terug ziet. Aan de andere kant hij maakt er naar rust nog twee.", aldus Gouka.

Dat Gimenez qua cijfers goed zit, dat is wel duidelijk. "De cijfers waren weer uitstekend. Maar dat hij nog beter kan dan dit en scherper kan is duidelijk." Is Gimenez door de gemiste kans wel de topspits waar iedereen het over heeft? "Ik denk dat je meer bezorgt moet zijn als hij in een bepaalde situatie komt en de oplossing niet weet." 

Toch kijken clubs tegenwoordig niet naar gemiste kans, maar wel naar cijfers. "Clubs die hem op het oog hebben schrikken daar niet van, maar die kijken wel naar de Champions League. Tegen Lazio uit was niet zo goed, maar had hij wel kunnen scoren. Lazio thuis was geweldig, maar Atletico is van een ander kaliber. Betere verdedigers, kijk of een beetje ruimte krijgt. Of hij zijn kansen krijgt. Als je op dat niveau toeslaat dan zeggen voorzitters hier heb je het geld haal hem maar op."

Lees meer over
Lees ook