Van Eersel voorziet nog werk voor Troost: 'Die positie moet ingevuld worden'

Van Eersel voorziet nog werk voor Troost: 'Die positie moet ingevuld worden'

Op maandag wordt in veel voetbalpodcasts het afgelopen eredivisie weekend besproken. Extra detail op dit moment is natuurlijk dat het vandaag deadlineday is. In de Rijnmond Sport Podcast bespreken Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg onder leiding van Frank Stout het weekend. Zowel van Eersel als Bischop zijn heel benieuwd of Jan-Arie van der Heijden en Yassin Ayoub nog gaan vertrekken bij Feyenoord. “Met name Jan-Arie van der Heijden, die zit op een dood spoor”, aldus Bischop.


De komst van Senesi is volgens Van Eersel en Bischop een goede zaak. Zeker als later blijkt dat de Argentijns jeugdinternational op den duur veel geld gaat opleveren. “Er staan nog een paar jongens op de radar, zoals ook die Barreal. Die hebben ze nu niet nodig, maar die willen ze binnenhalen omdat ze op termijn zien dat, dat misschien wel eens een goudmijn kan worden. Waar Feyenoord op dit moment mee bezig is, is proberen voor de toekomst waarde proberen te creëren op het veld, dat had Feyenoord de afgelopen jaren niet”, aldus Sinclair Bischop. Van Eersel meent dat Feyenoord dan wel op korte termijn moet minderen met huurspelers. De komst van Ié en Karsdorp zijn wat betreft Van Eersel echter geen slechte zaak: "Huurspelers moeten wel gelijk, acuut iets brengen wat er binnen de selectie nog niet is. Stel Feyenoord kan nu een goede spits halen en alleen maar op huurbasis, de nood is er gewoon, die positie moet ingevuld worden. Als daar dan een huurspeler voor komt, prima."

Bart Nieuwkoop verlengde onlangs zijn contract voordat hij een huurdeal sloot met Willem II. Bischop snapt niet dat Feyenoord het contract van de back heeft verlengd en vindt Nieuwkoop te licht voor Feyenoord. Ten slotte werd er ook nog gevoetbald door Feyenoord, een benauwde 0-1 zege op Willem II zorgde voor de eerste overwinning van het seizoen. Van Eersel meent dat het lek absoluut nog niet boven is, ondanks de overwinning. Bischop ziet echter wel duidelijk verbetering: “De laatste 3 wedstrijden nul tegentreffers, er komt wel wat meer stabiliteit in. Dat was in de voorbereiding wel anders.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 22 reacties

Gast8848631009

Je plaatst een bericht als Gast8848631009