'Hij is fit en gaat sowieso spelen'

'Hij is fit en gaat sowieso spelen'

2 reacties 2
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft de topscorer van de Eredivisie in de selectie die zich voor het eerst mag gaan bewijzen in de Champions League. Santiago Gimenez verliet tegen Vitesse geblesseerd het veld, maar trainer Arne Slot sprak voorzichtig al de hoop cq verwachting uit te kunnen rekenen op zijn goalgetter tegen Lazio Roma.

De van een schorsing terugkerende spits hintte zelf al op zijn debuut en Gouka bevestigd die insinuatie: "Hij is fit en gaat sowieso spelen. ze hebben ook een goede tweede spits. Maar Gimenez in de Kuip is onaantastbaar. Wat hij heeft laten zien, de Kuip hangt echt aan hem", zo zegt Gouka in Voetbalpraat op ESPN 1.

Volgens Mikos Gouka informeerde de Spaanse pers nadrukkelijk naar Santiago Gimenez. Volgens de journalist van het AD zou de Spaanse pers weten dat Real Madrid interesse heeft in de Mexicaans international: "Als dat soort clubs komen moet je wel basisspeler zijn bij je land. Dan moet je ook wel echt goals maken in de Champions League en niet tegen pak hem beet Volendam."

Gouka weet dat de stand-in van Gimenez, Ueda, eigenlijk hoopt op meer speeltijd bij Feyenoord. "Als je Ueda ziet invallen en trainen is het een echte goalgetter. Ik heb hem ook bij de Japanse ploeg gezien en hij heeft heel veel, maar hij gaat Gimenez er nooit uit spelen." Gouka had meer verwacht dat Ueda zich bewuster zou zijn van zijn rol dit seizoen, gezien de status van Gimenez. Toch ziet de journalist die situatie pas in de zomerse transferwindow veranderen: "Gimenez gaat in de zomer weg maar dat hebben ze in principe al ingevuld."

Tot Slot gaat het ook nog over het vertrek van Marino Pusic, een nieuwtje waarbij Gouka zijn ogen amper kon geloven. "Wel een grote verrassing, toen ik het berichtje zag dacht ik dit kan niet waar zijn. Ze zijn aan zoveel dingen tijd kwijt waar je niet mee bezig zou willen zijn als topclub." Kenneth Perez ziet wel in waarom Feyenoord Pusic laat gaan maar voorziet ook moeilijkheden: "Hij is altijd wel heel loyaal geweest naar Arne Slot altijd en dit is een aanbod wat ze niet kunnen weigeren. Je wilt alles zo intact mogelijk houden en Arne Slot is best wel over hem te spreken omdat hij ook mensen een spiegel voor kan houden."

Of er ook een vervanger komt voor Pusic vond Gouka nog lastig te zeggen. "Ik heb het gevraagd en daar gingen ze eerst nog eens goed over na denken."

 

Lees ook