Verwachtingspatroon moet worden bijgesteld: 'Leg die lat nou niet zo hoog dit seizoen'

Verwachtingspatroon moet worden bijgesteld: 'Leg die lat nou niet zo hoog dit seizoen'

Het voetbalweekend verliep voor Feyenoord enigszins teleurstellend. De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen werd helaas niet in winst omgezet. Na de wedstrijd liet Jaap Stam zich al zeer negatief uit over de kwaliteit van zijn selectie. De verwachting is ook niet dat de club uit Rotterdam mee gaat doen om het kampioenschap. In de AD Voetbalpodcast wordt dan ook de stelling besproken: “Feyenoord moet niets meer kopen, deze selectie houden en dan kijken waar het schip strandt.”


“Het lijkt door de spelers die ze de afgelopen week gehaald hebben op paniekvoetbal”, aldus Sjoerd Mossou. Maarten Wijffels zegt daarover: “Het verstandigste om te doen is, zorgen dat de getalenteerde jongens die ze hebben dit seizoen kunnen groeien aan de hand van een paar spelers die ouder zijn en ze ook echt bij de hand kunnen nemen.” Het opvallend goede spel van sterspeler Steven Berghuis is de mannen ook opgevallen. Berghuis lijkt het team nadrukkelijk bij de hand te willen nemen, zoals ook te zien was tegen Tbilisi. Volgens Wijffels schuilt daar wel een valkuil in: “Maar gaat dat ook lukken in oktober als je teleurstelling hebt gehad.’

Maarten Wijffels vindt dat er met een ander verwachtingspatroon naar Feyenoord moet worden gekeken: “Feyenoord gaat dit seizoen geen kampioen worden. Laten we hopen dat ze de groepsfase Europa League halen. En zeker ook als pers, leg die lat nou niet zo hoog dit seizoen.” Etienne Verhoef stelt dat er misschien nog wel supporters zijn die verwachten dat Feyenoord voor de tweede plek gaat. Freek Jansen wuift dat stellig weg: “Met twee uit twee tegen Sparta en Heerenveen?! Nee Etienne…”

Lees meer over:

Discussieer mee! 69 reacties

Gast8621588617

Je plaatst een bericht als Gast8621588617