#PraatMee | Favoriete opstelling |  Aanvallende middenvelder

#PraatMee | Favoriete opstelling | Aanvallende middenvelder

FR-Fans.nl is benieuwd wat jullie de favoriete opstelling vinden voor volgend seizoen. In elf artikelen gaan we de meningen polsen onder de bezoekers van deze site. We gaan deze reeks afsluiten met een opstelling en een samenvatting van jullie meningen. Van de aanwezige selectiespelers voor de betreffende positie zullen we een korte intro geven. Onder dit artikel kunnen jullie vervolgens stemmen en een reactie geven. Ons uitgangspunt is de selectie zoals die op het moment van plaatsen bekend is, bij een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.


Het is weer maandag dus tijd voor ons achtste artikel in deze reeks. Er zijn nog slechts 4 plaatsen te vergeven in het elftal en vandaag zijn we bij de aanvallende middenvelder aanbeland. De afgelopen 4 jaar speelden daar grote namen als Kuyt en Van Persie, maar ook Gustafson, Toornstra en Kökcü. Eén van de lastigste posities op het veld omdat een groot gedeelte van het aanvalsspel er aan wordt opgehangen. Nieuwbakken Champions Leaguewinnaar Wijnaldum speelde op die positie en zelfs Johan Cruijff die Feyenoord de ‘Dubbel’ opleverde heeft bij de Rotterdammers als aanvallende middenvelder gespeeld. De drie spelers die wij voor dit artikel zullen behandelen zijn: Jens Toornstra, Orkun Kökcü en het uitgelichte talent voor deze positie is Splinter de Mooij.

Jens Toornstra
Toornstra kwam pas op latere leeftijd het professioneel voetbal in, toen hij werd opgepikt door ADO Den Haag. Op aanraden van Kees Jansma werd de 19-jarige vakkenvuller aangetrokken als box to box middenvelder. Na 3 uitstekende seizoenen kwam FC Utrecht, waar hij op alle posities op het middenveld speelde. Zijn uitstekende vrije trap heeft hij in de Domstad achter gelaten, aangezien hij deze bij Feyenoord amper heeft laten zien. Bij Feyenoord speelde de inmiddels 30-jarige kilometervreter al 190 wedstrijden, hierin was hij verantwoordelijk voor 85 goals, waarvan hij er 45 zelf maakte. Toornstra kende ten opzichte van de voorgaande seizoenen een minder jaar. Toch wist hij in 38 wedstrijden 8 keer te scoren en 5 assists te geven. Kan Toornstra nog een jaar vlammen, of is het de beurt aan de volgende generatie?

Orkun Kökcü
De creatieve middenvelder waar het legioen al tijden naar snakt. Zijn debuut tegen FC Emmen was er dan ook één uit een jongensboek. Na de blessure van Jens Toornstra mocht de jongeling zijn opwachting maken, en hoe. Wat een moeilijke uitwedstrijd leek te worden wist Feyenoord aan de hand van de steekpasses en dreiging van Kökcü om te zetten in een eenvoudige 1-4 winst. Kökcü was die wedstrijd eenmaal zelf de afmaker en eenmaal de aangever. De weg leek hierdoor vrij voor het talent, maar niets bleek minder waar. Na een dramatisch verlopen wedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-2 verlies) verdwijnt Kökcü van de radar. In de wedstrijden die de 18-jarige middenvelder mag mee doen is hij elke 75 minuten betrokken bij een goal. Kökcü tekende in april een contract tot 2023 en lijkt op de rand te staan van een definitieve doorbraak. Gaat Stam het beste in Kökcü naar boven halen en het jeugdexponent de kans geven om zich te ontwikkelen?

Splinter de Mooij
De 17-jarige Hagenaar zette in augustus 2018 zijn handtekening onder een contract wat hem tot 2021 aan de club verbindt. Daarmee wisten de Rotterdammers de nadrukkelijke belangstelling van Crystal Palace en Hoffenheim te pareren. De jongeling wist de schijnwerpers op zich te krijgen tijdens het Mladen Ramljak Memorial Tournament. Hierin wist Feyenoord de eindzege te pakken ten koste van Real Madrid aan de hand van een uitblinkende De Mooij, die ook topscorer werd. Vanwege de hevige concurrentie op het middenveld van El Bouchataoui, Kökcü, Burger en Geertruida moest De Mooij vaker op de bank plaatsnemen dan hem lief was. Gaat het komende seizoen dan het begin van de doorbraak worden van de makkelijk scorende middenvelder met de markante hoofdband?

Transfer
Heb jij geen keuze kunnen maken uit de voorgaande spelers, kies dan voor de optie Transfer en geef een suggestie in een reactie hier onder!

FR-Fans.nl mini poll

Wie is jouw eerste keuze als aanvallende middenvelder?

1 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 51 reacties

Gast3140256192

Je plaatst een bericht als Gast3140256192