'Je moet werkelijk blind zijn om deze jongen op de bank te houden'

'Je moet werkelijk blind zijn om deze jongen op de bank te houden'

Feyenoorder Orkun Kökcü wil zo snel mogelijk debuteren in het grote Oranje. Het talent van Varkenoord zit al enige tijd bij de wedstrijdselectie van Feyenoord, maar moet nog wel eerst een basisplaats krijgen en zich vanuit dat gegeven verder ontwikkelen.


Op FR-Fans.nl zijn de meeste fans het er unaniem over eens dat de Turkse-Nederlander een basisplaats verdient bij z'n club. Gast7191659800 haalt keihard uit naar de keuze van Giovanni van Bronckhorst om hem op de bank te laten. "Je moet werkelijk blind zijn om deze jongen op de bank te houden. Maar goed, Gio kijkt altijd welke spelers hij nodig denkt te hebben voor een wedstrijd."

Henker10 is het daarmee eens en reageert: "Je had hem tegen FC Utrecht natuurlijk op moeten stellen. Vilhena was zoals zo veel wedstrijden dit seizoen ver-schrikkelijk. Aan hem erger ik me helemaal kapot. Loopt op het veld alsof hij zichzelf heel goed vindt, maar schiet de de makkelijkste ballen het stadion uit. En de middenvelder staat de hele wedstrijd niet in positie. Dus ik zeg: op Orkun Kökcü in de basis!"

Bottenboer is toch wat milder en reageert: "Niemand heeft een onwrikbaar recht op een basisplaats in het elftal; niemand is groter dan het collectief. Kökcü is een groot talent en zal zich nog moeten bewijzen als vaste waarde. De technische staf dient hem zodanig te ‘brengen’ dat hij tot vaste waarde kan uitgroeien. Voor een plek in Oranje geldt in principe hetzelfde. Goed dat hij het zelfbewustzijn heeft om niet voor het Turkse elftal te kiezen. Hij is een geboren en getogen Hollandse jongen. Zijn plek in interlandvoetbal is in Oranje."

Lees meer over:

Discussieer mee! 49 reacties

Gast380291089

Je plaatst een bericht als Gast380291089