Kökçü: 'Dat is in Portugal niet het geval'

Kökçü: 'Dat is in Portugal niet het geval'

4 reacties 4
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Orkun Kökçü maakte al vroeg in de transferwindow de overstap van Feyenoord naar SL Benfica. De middenvelder leverde voor Feyenoord een recordbedrag op, van 25 miljoen euro en daar komen nog eens zo goed als gegarandeerde bonussen van 5 miljoen euro bij. 

De middenvelder is goed opgevangen bij de Portugezen en is al goed gewend in Portugal. "Ik heb een weekje tijd nodig gehad om een beetje te wennen", begint de oud-aanvoerder van de Rotterdammers in gesprek met het Algemeen Dagblad

Als je op competitie gebied kijkt, ziet de Turks international één verschil met de Eredivisie. "In Nederland komen relatief kleine clubs soms ook met aanvallende intenties naar een wedstrijd tegen een titelfavoriet. Ze spelen dan behoorlijk open, dat is in Portugal niet het geval." Het is een oplossing zoeken tegen kleine clubs die zich ingraven. Ook benoemt de middenvelder trainer Roger Schmidt. Omdat de Duitse trainer net als Arne Slot uitgaat van balbezit, was het voor hem niet veel moeite om aan de speelstijl van Schmidt te wennen.

Lees ook