'Het zou een wonder zijn als de Feyenoorder in dit speelveld iets voor elkaar krijgt voor het Nederlandse voetbal'

'Het zou een wonder zijn als de Feyenoorder in dit speelveld iets voor elkaar krijgt voor het Nederlandse voetbal'

8 reacties 8
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Dennis te Kloese werd vorige week gekozen in het bestuur van de European Club Association (ECA). Hij volgt daarmee de vertrokken Edwin van der Sar op. De ECA is een overkoepelende internationale organisatie van clubs. 

Tom Knipping, journalist namens Voetbal International, merkt op dat Nederlanders eigenlijk niet veel te zeggen hebben in deze organisatie. "Nederlandse bestuurders bekleden al decennia vooraanstaande posities in de voetbalpolitiek, maar hebben niets kunnen uitrichten tegen de groeiende overmacht van de top, die steeds meer tickets en geld ging opstrijken", schrijft Knipping in Voetbal International, die beschrijft dat de superclubs alle macht hebben. Zo zou de eigenaar van PSG, Nasser Al-Khelaïfi, in drie jaar tijd voor een ongezonde markt zorgde door een krankzinnig salarishuis en 608 miljoen euro verloor.

Het zou dan ook een wonder zijn als Te Kloese iets namens Nederland kan veranderen. "Het zou een wonder zijn als de Feyenoorder in dit speelveld iets voor elkaar krijgt voor het Nederlandse voetbal

Lees meer over
Lees ook