Familie, vrienden en Slot prijzen Eredivisie speler van het jaar Orkun Kökçü

Familie, vrienden en Slot prijzen Eredivisie speler van het jaar Orkun Kökçü

9 reacties 9
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Aanvoerder van Feyenoord in het kampioenseizoen van de Rotterdammers Orkun Kökçü was de beste speler van de Eredivisie. Dat is bekend gemaakt op de Eredivisie awards van ESPN, uitgezonden op ESPN 1 en YouTube.

De Turkse middenvelder begint bij ontvangst van de prijs: "Het begon moeizaam, daar heb ik later ook het één en ander over losgelaten. De trainer zit hier en die weet ook hoe ik er aan toe was." Over zijn begin bij Benfica is de spelmaker optimistisch en positief: "Ik ben heel goed opgevangen, je speelt met wereldtoppers als Di Maria en Otamendi."

Zijn teamgenoten Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida hebben lovende woorden over voor hun voormalige teamgenoot. "Voor mij was het geen twijfel dat je deze prijs zou gaan winnen. Je mag trots zijn op wat je hebt bereikt en wat je nog gaat bereiken", aldus Justin Bijlow. Ook Geertruida waarmee Kökçü en Bijlow vele jaren doorbracht in de jeugd heeft mooie woorden over voor zijn vriend: "Ik weet dat je een moeilijk begin had, maar je hebt de competitie gedomineerd. Als jij zo door gaat weet ik zeker dat je in Lissabon gaat slagen." 

Ook de vader van Kökçü heeft mooie woorden over voor zijn zoon: "Dit is een heel mooi moment. Ik ben ook een beetje emotioneel. Het was een heel mooi traject. Samen lachen, samen huilen. Maar wij steunden hem altijd en vertrouwen hem altijd." Moeder Kökçü staat vol trots over haar zoon te vertellen: "Ik ben er altijd voor hem geweest ook in de moeilijke tijden. We zijn een hele hechte familie."

Ook zijn trainer Arne Slot wordt uitvoerig bedankt door de vader van Kökçü. De trainer is trots op zijn aanvoerder van vorig seizoen. "Als je samen een prijs wint, zeker bij Feyenoord wat niet elk jaar een prijs wint, dat dat wel echt iets heel bijzonders is wat je de rest van je leven meeneemt." De oefenmeester prijst zijn leerling nogmaals met de woorden: "Hij heeft een geweldige ontwikkeling gemaakt, niet alleen als speler maar ook als mens."

Zelf reageert de speler ook nog op zijn prijs, "Ik ben sowieso hartstikke blij en trots dat ik deze prijs heb mogen winnen. Er waren fantastische spelers die ook kans maakten op deze prijs. Ik ben ongelofelijk trots dat ik met deze prijs een stempel kan drukken op het vorige seizoen.""

Lees ook