'Dat kun je niet laten gebeuren'

'Dat kun je niet laten gebeuren'

Een aantal Feyenoord-supporters heeft via social media laten weten dat zij het duel tegen sc Heerenveen willen boycotten. De supporters zullen niet aanwezig zijn bij de wedstrijd omdat Vak S leeg moet zijn door een straf van de KNVB.


"Een lege Kuip is natuurlijk wel een signaal naar de KNVB toe", aldus Mark de Bokx van de Supportersraad van Feyenoord tegen RTV Rijnmond. "Het collectief - een vak - wordt gestraft voor het feit dat er vuurwerk is afgestoken. De straf is buitenproportioneel. Een boete is ook niet mooi, maar daar kun je nog mee leven. Maar dat een heel vak niet mag komen om te supporteren, is een beetje het begin van het einde. Wat gaat er straks komen? Waar eindigt dit?"

De Bokx vindt dat er vuurwerk bij de cultuur van Feyenoord hoort. "Vuurwerk hoort erbij. Het is onderdeel van de supporterscultuur. Vooral aan de Noordzijde, waar Vak S zit. Dat vak neemt vaak het stadion mee op sleeptouw. Ik ga voor de sfeeracties naar het stadion. En velen met mij. Een stuk van het hart van Feyenoord is dan weg. Dat kun je niet laten gebeuren."

Lees ook

Tuchtcommissie legt Feyenoord flinke sanctie op

De tuchtcommissie heeft Feyenoord opgelegd dat Vak S leeg moet blijven bij de wedstrijd Feyenoord – sc Heerenveen op donderdagavond 4 april. Aan seizoenkaarthouders op dit vak mag de club ook geen alternatieve kaarten aanbieden,...

Lees meer over:

Discussieer mee! 61 reacties

Gast6029855368

Je plaatst een bericht als Gast6029855368