'Met name het vermogen hebben om het spel te versnellen'

'Met name het vermogen hebben om het spel te versnellen'

Feyenoord startte met Orkun Kökcü in de basis tegen Vitesse en dat betaalde zich uit. De middenvelder scoorde de 0-1 en is vooral blij dat hij nog mag samen spelen met Robin van Persie. De spits gaf de assist bij de 0-1, door de bal met gevoel en precisie terug te leggen op de middenvelder die beheerst binnenschoot.


Orkun Kökcü hoopt in het restant van het seizoen zijn kansen te krijgen bij Feyenoord om te knokken voor de derde plaats. “Ik wil Europees voetbal spelen. Dat is goed voor de club, voor het elftal en ook voor mij”.

Na zijn goede optreden tegen Vitesse én de positieve feedback die de middenvelder kreeg in de media, luidt de vraag: 'Moet Orkun Kökcü voortan in de basis starten?' FR-Fans.nl polste de meningen van de bezoekers. Maar liefst 97% procent is van mening dat de jonge aanvallende middenvelder de basisplek verdient.

Zo zegt flexielexie: 'Kokcu is het beste dat ik als middenvelder (sinds Tonny Vilhena) vanuit Valkenoord heb zien doorkomen. Wat een ongelofelijke handelingssnelheid heeft ie. Doet me een beetje aan Dennis Bergkamp denken. Die wist ook altijd al wat ie ging doen voor dat ie de bal kreeg.' Henker10 is het daarmee eens: 'Eens, die jongen ziet het spelletje. Iets wat je hebt of niet hebt. Met name het vermogen om het spel vooruit te versnellen vind ik een genot om naar te kijken, stel je eens voor dat deze knul zich nog verder ontwikkelt en met Wijnaldum en Frenkie de Jong op het middenveld speelt. Mijn god, dan kun je iedereen aan gort voetballen.'

Lees meer over:

Discussieer mee! 16 reacties

Gast1878668672

Je plaatst een bericht als Gast1878668672