Feyenoord-talent openhartig: 'De eerste keer werd ik afgewezen'

Feyenoord-talent openhartig: 'De eerste keer werd ik afgewezen'

Onlangs tekende hij een contract dat hem tot 2023 aan Feyenoord verbindt: Wouter Burger (18). Vanaf het eerste moment dat hij op een voetbalveld stond, had Wouter maar één doel voor ogen: spelen voor Feyenoord. “Er was maar één club waar ik wilde voetballen. Dus deed ik mee aan Feyenoord talentendagen in de hoop toegelaten te worden. De eerste keer werd ik afgewezen. Ik speelde toen nog als linksbuiten en ik was niet explosief genoeg. Een jaar later nog een poging gedaan. Weer afgewezen. Dit keer omdat Feyenoord geen ruimte had; de elftallen van O12 zaten al vol”, zegt Wouter in een interview in het maartnummer van Hand in Hand.


Droom
Wouter werd doorverwezen naar Excelsior. Daar werd hij toegelaten. “Ook al werd ik tweemaal afgewezen door Feyenoord, het voelde voor mij niet als ‘nee’, maar eerder als nog even wachten. En mijn geduld werd uiteindelijk beloond.” Al dit tijd hield Wouter hield vertrouwen dat zijn droom werkelijkheid zou worden: “Ik wist dat Feyenoord ooit zou komen.”

Liefde
Als kleine jongen zat Wouter op de tribune van De Kuip, hopend dat hij ooit zelf in het rood-witte shirt zou schitteren: “Ik heb de liefde van Feyenoord overgenomen van mijn ouders. Als je op de tribune zit, wil je niets liever dan later zelf op die grasmat voetballen.”

Hand in Hand verschijnt op vrijdag 15 maart. Leden van FSV De Feijenoorder ontvangen het magazine automatisch thuis. Hand in Hand is ook los te koop in de betere boekhandel of in de webshop van FSV De Feijenoorder. Word nu lid van De Feijenoorder.

Lees meer over:

Discussieer mee! 17 reacties

Gast5106299063

Je plaatst een bericht als Gast5106299063