Van Persie bezorgt Jason dag van zijn leven: 'Dat mag in de krant'

Van Persie bezorgt Jason dag van zijn leven: 'Dat mag in de krant'

Robin van Persie liet afgelopen weekend al voor de wedstrijd zien waarom hij een grote meneer is in de voetbalwereld. De aanvaller en aanvoerder van Feyenoord liep met Jason op zijn nek de Gelredome in voor de wedstrijd Vitesse Feyenoord.Van Persie genoot van het moment. “Een lief mannetje. Ik vroeg aan hem of hij mij een hand wilde geven of dat ik hem moest dragen”, zegt Van Persie in gesprek met De Telegraaf. “Hij keek me aan en wees alleen naar mijn nek. Toen wist ik dat hij op mijn schouders wilde zitten. Prachtig toch? Wij kunnen als voetballers allemaal best een beetje relaxter met deze kids omgaan, vind ik.”

Vader Rob wist niet wat hij zag. “Ik wist helemaal niet dat hij met Robin mee het veld op zou komen. Dat zag ik pas toen ze uit de tunnel kwamen”, zegt Rob, die in Arnhem woont maar in Rotterdam-Zuid is geboren en zelf een heel leven Feyenoord-supporter is. Rob hoopte dat Jason zijn twee seconden in beeld zou krijgen en nam daarom de wedstrijd op in de hoop het terug te kunnen zien. “Nou, ik hoefde niet te wachten totdat ik thuis kwam. De halve wereld begon me berichten te sturen. De foto’s en het filmpje van Jason waren prachtig.”

Jason is de oudste van twee zoons van Rob. Het jongetje met een verstandelijke beperking was voor het eerst in een stadion en vond het allemaal spannend. “Je weet niet hoe hij reageert. Maar Robin deed het fantastisch. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen.” De voetballer zelf genoot ook van het moment. “De vader van Jason is nog steeds onder de indruk. Alle verzoeken van tv-stations vond hij gisteren een beetje te veel voor zijn zoontje. Maar Robin gaf Jason de dag van zijn leven. Dat mag in de krant...”

FR-Fans.nl mini poll

Voetballers kunnen wat relaxter omgaan met de mascottes?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 12 reacties

Gast5217262567

Je plaatst een bericht als Gast5217262567