'Dat is natuurlijk meteen het pijnlijke'

'Dat is natuurlijk meteen het pijnlijke'

De wervelende klassieker tussen Feyenoord en Ajax heeft ook veel indruk gemaakt op clubwatcher Martijn Krabbendam. Ondanks de vele topwedstrijden die de Amsterdammers dit seizoen in de Champions League speelden trekt Krabbendam in gesprek met Voetbal International een harde conclusie: “Feyenoord-Ajax, onder deze omstandigheden in de Kuip dat is niet te evenaren. Ze zijn simpelweg bezweken onder de druk en agressiviteit die Feyenoord aan de dag legde vandaag.”


Een opvallende rol was deze wedstrijd weggelegd voor Robin van Persie, die een hoofdrol vertolkte in de 6-2 overwinning. “Van Bronckhorst heeft Ajax natuurlijk compleet verrast met Van Persie in de spits voor Jørgensen en als je dat dan zo op deze manier laat zien, ja fenomenaal.” Daarbij wilde Krabbendam andere spelers niet te kort doen: “Je kunt eigenlijk geen speler verzinnen die een onvoldoende heeft gescoord.”

Vanwege het goede spel dat de Rotterdammers op de mat legden vandaag rees ook de vraag, wat als Feyenoord dit elke wedstrijd op zou kunnen brengen. “Dat is natuurlijk meteen het pijnlijke, als je zo speelt als tegen PSV de eerste helft en als je zo speelt tegen Ajax, dan hoef je toch niet tegen Zwolle of Fortuna Sittard of Willem II uit punten te verspelen”

Als hoogtepunt van de emotionele topper gaf de journalist aan: “Voor Van Bronckhorst is het prachtig dat hij z’n laatste klassieker in competitieverband dan op deze manier kan afsluiten. Datzelfde geldt natuurlijk voor Van Persie die aan zijn afscheidstournee bezig is. Voor iedereen, voor alle supporters van Feyenoord was het natuurlijk een heugelijke middag.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 14 reacties

Gast4013954308

Je plaatst een bericht als Gast4013954308