Mini-Klassieker blijft onbeslist

Feyenoord Onder 19 boekte zaterdag een mooie overwinning bij de start van de kampioenspoule, maar het Onder 17-team kwam in de topper tegen de leeftijdsgenoten van Ajax niet tot scoren. Onder 16 (4-0) en Onder 15 (3-7) wisten het net wél makkelijk te vinden. De verslagen van de teams van Feyenoord Academy lees je hier. Geen goals bij mini-Klassieker Onder 17 Feyenoord Onder 17 heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Ajax Onder 17. Het werd 0-0 op Varkenoord. Feyenoord speelde een aardige wedstrijd, maar het ontbrak aan precisie in de afronding. Het team van Melvin Boel legde, zeker in vergelijking met de 4-1 uitnederlaag in december, een behoorlijke wedstrijd op de mat tegen de Amsterdamse rivaal. Het elftal speelde gedisciplineerd volgens de taken van Boel en groeide zo in het duel. Nadat Ajax iets sterker was in de beginfase, kreeg Feyenoord een goede kans. Uit een voorzet van de opgekomen rechtsback Steven van der Sloot kopte Abdel Belarbi de bal recht door het midden op de keeper. Iets later kwam Feyenoord weer gevaarlijk over rechts en werd de bal vanaf de achterlijn net niet goed teruggelegd op één van de spitsen. Vlak voor de pauze kreeg ook Ajax een goede kans op de openingstreffer. Een poging uit een voorzet werd fraai uit de kruising getikt door keeper Tein Troost. Na de pauze brak de beste fase van de wedstrijd aan voor Feyenoord. Ajax werd tien minuten lang vastgezet op de eigen helft en dit resulteerde in een grote kans voor Saladin Oulad M’hand. Zijn schot scheerde langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg nog eens goed weg. Een vrije trap van de Amsterdammers werd rakelings over geschoten. Hierdoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Boel was na afloop goed te spreken over het spel van zijn elftal. ‘We zijn goed uit de winterstop gekomen en ik zag een frisse en gretige ploeg met veel vertrouwen spelen. Vooral de speluitvoering stemt me tevreden. Met iets meer geluk hadden we gewonnen.’ Feyenoord Onder 17 – Ajax Onder 17 0-0 Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Van der Sloot, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman, Benita, Oulad M'hand, Belarbi, Naujoks (64' Omgba), Berete (75' Maas). Onder 16 gemakkelijk langs PEC Zwolle. Feyenoord Onder 16 is met een makkelijke zege op PEC Zwolle Onder 16 begonnen aan 2019. Met een paar mooie doelpunten liep het team van Feyenoord Academy uit naar een 4-0 zege. Voor rust opende Dylan Veenvliet met een vrije trap van zo’n 25 meter de score en uit een voorzet van Max Christoffel rondde Shiloh ’t Zand een mooie aanval af voor de tweede. Ook na de pauze vielen er twee goals. Uit een corner van Veenvliet kopte Kaj van der Veldt de derde binnen en ’t Zand maakte zijn tweede op aangeven van Giuliany Ben-David dos Santos. Feyenoord Onder 16 – PEC Zwolle Onder 16 4-0 Scoreverloop: 8' 1-0 Veenvliet 15' 2-0 't Zand 50' 3-0 Van der Veldt 61' 4-0 't Zand Opstelling Feyenoord Onder 16: Pak, Veldhoven, Zouan, Baars, Van der Veldt, Valk (65' Hartjes), Veenvliet, Christoffel (55' Nasri), Ben-David dos Santos (70' Lentze), Hokke (55 Deurloo), 't Zand. Onder 15 verslaat Vitesse in doelpuntenfestijn In een knotsgek duel in Arnhem, met in totaal tien doelpunten, heeft Feyenoord Onder 15 de leeftijdgenoten van Vitesse verslagen. Het werd 3-7 in het voordeel van het team van Feyenoord Academy. Onder 15 verloor in december nog met 0-4 van Vitesse en als gewaarschuwde ploeg begon de ploeg sterk aan het duel. Na 42 minuten stond er 0-4 op het bord, een voorsprong waarvoor in de eerste helft een basis werd gelegd met twee razendsnelle aanvallen. Bij deze stand stopte de ploeg van Mark Otten met voetballen, kwam Vitesse terug tot 3-4 en leek het toch nog heel spannend te worden. Feyenoord was echter op tijd wakker en stelde snel orde op zaken. Vitesse Onder 15 – Feyenoord Onder 15 3-7 Scoreverloop: 17' 0-1 Candelaria 24' 0-2 Felicia 40' 0-3 El Moussaoui 42' 0-4 Van der Heijden 44' 1-4 51' 2-4 65' 3-4 66' 3-5 Van der Linden 66' 3-6 El Moussaoui 70' 3-7 Van Lunteren Opstelling Feyenoord Onder 15: Dekker, Van Wingerden, Van Tol, Bogarde, Candelaria, Oetoehganal (53' Ket), Van der Heijden (46' Van Lunteren), Van der Linden, El Moussaoui, Ourhris (49' Skyum), Felicia (58' Groen). Onder 14 weer ten onder tegen FC Utrecht Feyenoord Onder 14 heeft voor de derde keer dit seizoen verloren van FC Utrecht Onder 14 en is dus niet goed begonnen aan de kampioenspoule. Dit keer werd een 2-1 voorsprong een minuut voor tijd nog weggegeven en werd het op Varkenoord 2-3. Feyenoord speelde goed en kwam via Rico Speksnijder op voorsprong. Toch stond het bij rust 1-1, nadat de defensie aarzelend uitverdedigde bij een diepe bal. Na rust maakte Antoni Milambo er 2-1 en kreeg de thuisploeg meerder kansen om de wedstrijd te beslissen. Zo kopte Jordan Zirkzee op de paal. In de laatste officiële minuut draaide FC Utrecht een vrije trap in de hoek en in de blessuretijd werd het zelfs nog 2-3 uit een penalty. Feyenoord Onder 14 – FC Utrecht Onder 14 2-3 Scoreverloop: 7' 1-0 Speksnijder 10' 1-1 40' 2-1 Milambo 68' 2-2 70' 2-3 (penalty) Opstelling Feyenoord Onder 14: De Groot, Elmensdorp, Giersthove, Gill'Ard, Breinburg, Oulad M'hand, Speksnijder, Kleijn, Zirkzee, Milambo, Slory.