Van Persie haalt uit naar Britse voetbalfans: 'Ik werd constant beledigd'

Van Persie haalt uit naar Britse voetbalfans: 'Ik werd constant beledigd'

Leuk was het niet altijd: voetballen in de Premier League, zo verklapt Robin van Persie in een interview met het Engelse the Mirror. Hoewel de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal 11 (!) seizoenen speelde in de Britse competitie, was hij blij om weer in Nederland te gaan voetballen. 'In Engeland werd ik tijdens elke uitwedstrijd constant beledigd en uitgejouwd'.


'Die wantoestanden duurden eigenlijk mijn hele periode in Engeland', zegt Van Persie. 'Sterker nog: Toen ik in de zomer van 2017 terugkwam in Nederland, was ik vergeten om applaus te krijgen in een ander stadion dan de onze. Sinds ik terug ben, na veertien jaar buitenland, realiseer ik hoe geweldig het is als je ook respect krijgt van de fans van andere clubs'.

Hoewel Van Persie er na dit seizoen mee ophoudt, geniet hij (weer) van elke wedstrijd. Hij houdt nog steeds van het voetbal. 'Ik voel me nu bijna op mijn gemak bij uitwedstrijden. Dat is een ontzettend fijne ervaring na de jaren in Engeland. Als ik terugkijk op mijn periode in Engeland, dan ervaar ik dat nu als best heftig. Maar dat merkte ik niet toen ik er midden in zat'.

De druk op het eiland was dan ook niet te vergelijken met het voetbal in de Nederlandse Eredivisie: 'Eigenlijk waren we continu onderweg, een race van wedstrijd naar wedstrijd. Je kon niet verslappen, want we speelden altijd in de hoogste versnelling. Elk van de elf seizoenen was alsof ik in een achtbaan zat'.

Discussieer mee! 47 reacties

Gast5709110405

Je plaatst een bericht als Gast5709110405