'Frenkie de Jong is in zijn eentje meer waard dan heel Feyenoord'

'Frenkie de Jong is in zijn eentje meer waard dan heel Feyenoord'

Voetbal International kijkt terug naar het afgelopen jaar. Wat was de algemene conclusie? Wie was de man van het jaar en wat is de beoordeling?


Van Bronckhorst heeft fantastisch gepresteerd bij Feyenoord, op nationaal niveau is "Hij heeft natuurlijk ook wel veel geluk gehad, met de juiste prijzen op de juiste momenten. Je moet echter ook kijken naar de ontwikkeling van het elftal en daar valt nog veel te winnen", zegt Martijn Krabbendam van Voetbal International.

De rode draad van Feyenoord in 2018? "Wisselvalligheid en daarmee bedoel ik uitgeschakeld in de Europa League tegen Trencin. Een grote achterstand op Ajax en PSV, maar ook de Johan Cruijff Schaal en de beker. Als je kijkt naar de prijzen was het een goed jaar, als je kijkt naar de waarde van het elftal dan is Frenkie de Jong meer waard dan heel Feyenoord. Waar kijk je naar? Daar zou de club over na moeten denken."

De beoordeling van 2018? “Feyenoord krijgt een zes voor het hele jaar. Je pakt prijzen, maar tegelijkertijd is de achterstand op PSV en Ajax veel groter.” Wat moet er dan beter volgens Toornstra? “Alles, we moeten dominanter spelen en meer punten pakken.”


Wie is de man van het jaar? "Voor mij is dat Robin van Persie. Als je ziet hoe hij Feyenoord bij de hand neemt richting de beker en hij zorgt ervoor dat naar De Kuip gaan leuker wordt. Vlak daar achter is het Justin Bijlow. Als je zo jong bent en niet op het makkelijkste moment in het elftal komt, dan is dat heel knap zo als hij heeft gepresteerd."

Discussieer mee! 58 reacties

Gast3923513267

Je plaatst een bericht als Gast3923513267