Van Persie brengt opluchting in De Kuip

Feyenoord won gisteren met 1-0 van FC Utrecht. De Rotterdammers hadden in de eerste helft al prima kansen om op voorsprong te komen, maar zakten in de tweede helft ver weg. Dat er uiteindelijk nog een overwinning uit het vuur werd gesleept was met name te danken aan Robin van Persie. De middenvelder annex aanvaller speelde het laatste gedeelte van de wedstrijd als vervanger van Toornstra op 10 en Feyenoord bracht Nicolai Jørgensen als spits. Toch was het Van Persie die Feyenoord naar de overwinning kopte. Uit een voorzet van Jeremiah St. Juste kopte Van Persie raak. “De eerste helft speelden we prima, maar als je dan een doelpunt maakt creëer je rust'', aldus de topscorer tegen het Algemeen Dagblad. “Die rust was er nu niet.'' Feyenoord blijft met de overwinning in het spoor van PSV en Ajax, ondanks dat het verre van groots speelt. Aankomende donderdag nemen de Rotterdammers het in de beker op tegen VV Gemert.