Het geld is op, Feyenoord valt gedwongen terug op eigen jeugd

Het geld is op, Feyenoord valt gedwongen terug op eigen jeugd

Feyenoord kocht afgelopen zomer slechts één nieuwe speler. Luis Sinisterra werd door Feyenoord opgepikt in Colombia, maar daarna was de portemonnee leeg. Een beetje noodgedwongen gaat de blik dus richting Varkenoord om de selectie te versterken. De talenten dienen zich razend snel aan, maar verdwijnen bijna net zo snel weer.


Feyenoord had afgelopen interlandperiode slechts één speler die mee ging met het Nederlands elftal, op het WK van 2010 was Feyenoord nog hofleverancier van Oranje. De spelers die toen aantraden met Oranje kwamen allemaal uit de eigen opleiding, die toen de portemonnee in 2010 leeg was ineens Oranje waardige spelers kon opleiden, schrijft het Algemeen Dagblad.

Het AD gaat zelfs verder. 'Cynisch genoeg: toen Feyenoord weer geld had te besteden - juist dankzij lucratieve transfers zoals die van De Vrij - bleek meer dan eens dat het investeren van miljoenen euro's in aankopen niet loonde. En dus is het logisch dat het vizier weer nadrukkelijker naar de eigen jeugdopleiding gaat, nadat er vorige zomer nog liefst 26,5 miljoen werd geïnvesteerd in aankopen. Deze zomer nog vertrokken Sofyan Amrabat en Jean-Paul Boëtius, maar de clubleiding weigerde nieuwe spelers te halen omdat zij past voor investeren in breedteversterkingen. Ruim baan voor de eigen talenten.'

Feyenoord lijkt dus weer terug te vallen op levensader Varkenoord. "Het doel is dat de selectie van het eerste elftal voor vijftig procent uit spelers van de eigen opleiding bestaat'', zei De Jong na zijn aantreden.

Toch liet Giovanni van Bronckhorst al sinds zijn aanstelling twaalf spelers debuteren. Al zijn sommige spelers net zo snel weer verdwenen. Onder Vam Bromckhorst heeft alleen Justin Bijlow een basisplaats kunnen afdwingen. Sinds de aanstelling van Mario Been in 2009 debuteren er gemiddeld drie spelers per seizoen.

FR-Fans.nl mini poll

Feyenoord valt gedwongen terug op de jeugdopleiding, is dit een probleem?

1 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 208 reacties

Gast7166020171

Je plaatst een bericht als Gast7166020171