Verbeek: 'Feyenoord is kansloos in de titelrace'

Verbeek: 'Feyenoord is kansloos in de titelrace'

Voormalig Feyenoordtrainer Gertjan Verbeek denkt niet dat Feyenoord mee gaat strijden om het kampioenschap dit jaar. De analist ziet de Rotterdammers zelfs niet als titelkandidaat en denkt dat Ajax met overtuiging kampioen van de Eredivisie gaat worden.


"Bij Ajax en PSV staat gewoonweg meer kwaliteit op het veld dan bij Feyenoord. Bij Feyenoord heb je ook vooral jongens die de bal altijd maar in de voeten willen hebben: Berghuis, Larsson, Van Persie, Jörgensen. Er zit weinig verrassing en variatie in het spel. Ook vanaf het middenveld. En de verdediging vind ik kwetsbaar. De vraag is ook hoe fit Van Persie nog is. Hij kan nog altijd waanzinnig voetballen, dat hebben we met momenten gezien vorig seizoen, maar vooral als invaller. Kan zijn lichaam het nog aan? Ajax en PSV hebben een veel bredere selectie dan Feyenoord", aldus Verbeek tegenover ELF Voetbal.

"Gezien de uitgaven op de transfermarkt moet dat ook", zegt Verbeek. "Ajax heeft een geweldige selectie, zeker nu met Blind en Tadic erbij. Ze hebben een goede mix van talent en ervaren jongens, met ook nog Schöne en Huntelaar erbij. Wat mij betreft is de titelstrijd een uitgemaakte zaak: Ajax wordt kampioen, met overmacht. Misschien dat PSV een klein beetje gaat meedoen, maar Feyenoord komt er bij lange na niet aan. Feyenoord is kansloos in de titelrace en moet strijden voor the best of the rest. Ik zie ze ook niet de Johan Cruijff Schaal winnen bij PSV."

Zelfs de komst van Jordy Clasie snapt Verbeek niet. "Een paar jaar geleden was hij nog een potentiële vaste kracht voor het Nederlands elftal, maar de laatste jaren hebben we hem niet meer gezien. Bij Southampton liep het niet en ook bij Club Brugge was hij geen basiskracht. En nu moet hij als leider Feyenoord naar prijzen leiden? Nee, dat zie ik niet voor me. Een speler komt ook heel anders binnen bij een club en in een kleedkamer als je succesvol bent geweest dan wanneer je tijden bijna niet hebt gespeeld. Je moet je eerst weer bewijzen. Ook voor je medespelers. El Ahmadi had aanzien als leider, doordat hij op het veld het spelritme bepaalde bij Feyenoord. Ze gaan hem echt missen dit seizoen."

FR-Fans.nl mini poll

Heeft Verbeek gelijk? Kan Feyenoord alleen best of the rest worden?

0 stemmen

Discussieer mee! 216 reacties

Gast7251367550

Je plaatst een bericht als Gast7251367550