Nicolai Jørgensen na penalty's uitgeschakeld op het WK

Er is geen Feyenoorder meer actief op het WK in Rusland. Nicolai Jørgensen werd zondagavond met Denemarken in de achtste finale uitgeschakeld door Kroatië, dat de penalty's beter nam: 2-3. Het duel in Nizhny Novgorod begon veelbelovend. Denemarken, met Nicolai Jørgensen op de reservebank, kwam al binnen een minuut op voorsprong dankzij een goal van Mathias Jørgensen. Drie minuten later zorgde Mario Mandžukić voor de gelijkmaker aan de andere kant. De spectaculaire openingsfase kreeg geen vervolg. Beide teams speelde voorzichtig en kwamen amper tot kansen. Ook invaller Nicolai Jørgensen kon daar geen verandering in brengen. Hij kwam na ruim een uur spelen als vervanger van Andreas Cornelius in het veld, maar ook met de Feyenoorder binnen de lijnen werd er niet meer gescoord in de reguliere speeltijd. Diep in de verlening leek Kroatië alsnog met de overwinning aan de haal te gaan. Vijf minuten voor tijd kregen de Kroaten een penalty toegekend, maar Luka Modrić schoot de bal in de handen van keeper Kasper Schmeichel. De strafschoppen werden in een bloedstollende serie beter genomen door Kroatië. Nicolai Jørgensen zag zijn penalty, net als Lasse Schöne en Christian Eriksen, worden gepareerd. Na Renato Tapia (Peru), Brad Jones (Australië) en Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat (beide Marokko) keert nu ook Jørgensen terug naar Rotterdam.