Jørgensen wint met Denemarken van het Peru van Tapia

Denemarken heeft met Nicolai Jørgensen in de basis de WK poulewedstrijd tegen Peru met 0-1 gewonnen. De aanvaller van Feyenoord speelde in Rusland de gehele wedstrijd, terwijl Feyenoordmiddenvelder Renato Tapia enkele minuten voor het eindsignaal nog werd gewisseld. Peru leek in de eerste helft op voorsprong te kunnen komen toen Christian Cueva vlak voor de rust werd neergehaald in het strafschopgebied. Cueva wist de gegeven penalty echter niet te benutten en schoot de bal hoog over. Denemarken bleek in de tweede helft een stuk gelukkiger: Pione Sisto wist Christian Eriksen aan te spelen, die vervolgens een mooie steekpass gaf op RB Leipzig-speler Yussuf Poulsen. De aanvaller kon terugspelen op Feyenoorder Nicolai Jorgensen, maar koos voor eigen succes en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Jorgensen kreeg in de 82e minuut zelf nog een mooie kans om de score uit te breiden, maar de bal werd weg gekaatst. Ook Peru kreeg via oud-PSV'er Jefferson Farfan nog een mooie kans om in de slotfase te scoren, maar er werd door beide ploegen niks meer aan de score veranderd.