Rusland en Smolov beginnen WK met historische zege

Op de openingsdag van het WK in Rusland heeft het gastland uitgehaald tegen Saoudi-Arabië. Na 90 minuten stond er een 5-0 op het scorebord, de grootste uitslag in een WK-openingduel ooit. Bij Rusland speelde oud-Feyenoorder Fedor Smolov mee. De spits begon in de basis en speelde 70 minuten mee, waar hij bij een 2-0 stand het veld verliet. Yuri Gazinskiy en Denis Cheryshev wisten in de eerste helft al het net te vinden. Smolov's vervanger Artem Dzyuba liet gelijk van zich spreken, door al naar één minuut de 3-0 binnen te koppen. Toen het leek af te stevenen op een 3-0 overwinning tegen de uiterst zwakke Saoedi's lepelde Cheryshev vlak voor tijd de bal schitterend over doelman Al-Mayouf. Uit een vrije trap wist daarna Aleksandr Golovin de eindstand te bepalen op 5-0.