Oud-Feyenoorder volledig hersteld na levensgevecht

Oud-Feyenoorder volledig hersteld na levensgevecht

Voormalig Feyenoord-talent, Kyle Ebicilio, verruilde in 2010 op zestienjarige leeftijd Feyenoord voor Arsenal. De getalenteerde middenvelder won daarnaast met Oranje O17 de Europese titel. Alles wees erop dat Kyle een glansrijke toekomst tegemoet ging. Helaas voor hem bleef de doorbraak bij Arsenal uit, waardoor hij in juli 2013 besloot transfervrij over te stappen naar FC Twente. Ebicilio had direct vanaf de start van het seizoen een basisplaats bij Twente en speelde dat jaar alle wedstrijden.


Na nog een korte avontuur in Engeland bij Nottingham Forest, waar hij door FC Twente voor een jaar werd verhuurd, kwam hij in 2016 terug naar de Eredivisie. Niet bij FC Twente, maar bij ADO Den Haag op huurbasis.

Net toen Ebicilio de weg omhoog leek te hebben teruggevonden sloeg het noodlot toe. In de zomer van 2016 werd hij voor het eerst getroffen door het syndroom van Guillain-Barré. Dezelfde problemen met de zenuwaandoening deden zich een jaar later weer voor. Vanaf november 2017 ging Ebicilio bij N.E.C. revalideren waar hij in januari 2018 aansloot bij de trainingen van Jong N.E.C. en heeft daar op amateurbasis het seizoen afgemaakt.

In de onderstaande rapportage van Goal.com vertellen Ebicilio, zijn familie en de neuroloog hun verhaal.

Discussieer mee! 6 reacties

Gast4852039653

Je plaatst een bericht als Gast4852039653