'Berghuis heeft wensen voor eventueel vertrek bij Feyenoord'

'Berghuis heeft wensen voor eventueel vertrek bij Feyenoord'

Steven Berghuis heeft zich samen met teamgenoot Tonny Vilhena gemeld bij het Nederlands Elftal. Berghuis die persoonlijk een goed seizoen beleefde zag tijdens zijn vijf dagen vakantie dat Robin van Persie bij Feyenoord blijft. Ook kwam de commotie van de biografie van Dirk Kuyt tot hem.


“Ik heb Robin die dag direct gebeld om te zeggen hoe fijn ik het vind dat hij blijft. We hebben een goede klik binnen en buiten het veld. Ik praat veel met hem over voetbalinhoudelijke details. Wij hebben bij Feyenoord allemaal veel profijt van zijn aanwezigheid en dan is het leuk dat hij nog een jaar blijft. Het kan zomaar een heel mooi seizoen worden”, aldus Berghuis, die zelf (nog) niet bezig is met een transfer aldus De Telegraaf.

“Mocht ik vertrekken bij Feyenoord, dan ga ik naar een team dat wil en kan voetballen. Na mijn avontuur bij Watford weet ik hoe belangrijk dat is om goed tot mijn recht te komen. Dat merk ik bij Feyenoord en ook binnen de selectie bij het Nederlands elftal.”

Berghuis heeft de biografie nog niet gelezen, maar tilt er niet zo zwaar aan. “Dat er veel ’ik’ in staat lijkt me logisch in een biografie. De rol van Dirk in dat fantastische jaar is mij nooit een doorn in het oog geweest. Ik heb me er niet aan geïrriteerd. Sterker, Dirk legde de lat juist altijd heel hoog en dat was belangrijk om kampioen te worden. Je moet altijd meer eisen van jezelf en je omgeving. Zo’n houding hoort ook bij Feyenoord. Misschien ging het daarom zeker in de eerste seizoenshelft een stuk minder dan tijdens het kampioensjaar. Toen reageerden we altijd goed op puntenverlies, terwijl afgelopen seizoen op een tegenslag vaak nog een tegenslag volgde in de vorm van puntenverlies. Komend seizoen mag ons dat niet opnieuw overkomen. Die lat moet gewoon weer omhoog en daarom is het goed dat Van Persie bij Feyenoord blijft.”

Discussieer mee! 39 reacties

Gast748691240

Je plaatst een bericht als Gast748691240