'Speler met het postuur van Thomas Müller en het gif van Gennaro Gattuso'

'Speler met het postuur van Thomas Müller en het gif van Gennaro Gattuso'

Oranje Onder 17 speelt vanavond in de halve finale van het EK Onder 17 de lastige wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Engeland (Onder 17). Eén van de smaakmakers binnen de ploeg van bondscoach Kees van Wonderen is Feyenoord middenvelder Wouter Burger.


Algemeen Dagblad meldt op haar website dat de jonge middenvelder met name in de poulewedstrijd tegen Spanje (winst, 2-0) zijn veelzijdigheid heeft getoond. Het betreft een 'speler met het postuur en de motoriek van Bayern München-speler Thomas Müller en het gif van oud-AC Milan-krijger Gennaro Gattuso'. Volgens Art Langeler, directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB, betreft het een speler met een profiel dat niet helemaal past bij een doorsnee Nederlandse middenvelder. 'Het is een type speler dat je niet graag tegen wilt spelen'.

Wouter Burger speelde met Feyenoord Onder 19 eerder dit seizoen de jeugdvariant van de Champions League. De ervaring die de speler daar heeft opgedaan heeft zich inmiddels terugbetaalt op het EK. De rust en strijdlust in de wedstrijd tegen Spanje Onder 19 zijn daar een goed voorbeeld van.

Discussieer mee! 46 reacties

Gast1953881195

Je plaatst een bericht als Gast1953881195