Berghuis over Jones: 'Ik hou er wel van om het zo op te lossen'

Steven Berghuis was vandaag weer beslissend bij Feyenoord, hij maakte de 1-2 in de tweede helft waardoor Feyenoord op voorsprong kwam. Berghuis maakte zijn debuut in de Eredivisie voor FC Twente en vind het wel vervelend in welke situatie de club zich nu begeeft. ‘Zij hebben mij de kans gegeven om te debuteren toen FC Twente echt in de top van de Eredivisie zat. Ik heb daar destijds veel aan gehad, maar ik kan de bal vandaag niet naast schieten, zo werkt topsport niet.’ Aldus Berghuis tegenover Foxsports. Berghuis kreeg in de eerste helft een gele kaart en mist daardoor de belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht van volgende week. De aanvaller was het niet eens met de prent. ‘Ik vond de kaart niet terecht, ik kwam wel iets te laat maar wel makkelijk gegeven. Nu mis ik de wedstrijd tegen FC Utrecht.’ Berghuis kreeg die gele kaart vlak na de gelijkmaker van FC Twente. De Tukkers kwamen terug in de wedstrijd nadat Jones de bal zo in de voeten schoof bij Maher. Berghuis kan het Jones niet echt kwalijk nemen. ‘Om daar een driehoekje te maken, die keuze maakt hij, maar nu gaat het fout. Ik hou er wel van om het zo op te lossen, hij kan hem ook hoog wegperen en dan heb ben je de bal kwijt. Het klinkt misschien wat raar.’ Feyenoord besliste het duel in de tweede helft, ook nadat Van Persie en Larsson waren ingevallen. Berghuis geeft aan dat het goed voelt als zij op het veld staan. ‘Je weet dat als je Robin met Larsson erbij hebt dat die goal dan wel een keer gaat vallen. Het voelde lekker toen zij erin kwamen.’