Van Hanegem: 'Diks mag eigenlijk nooit de beste speler zijn'

Van Hanegem: 'Diks mag eigenlijk nooit de beste speler zijn'

Willem van Hanegem zag zijn club Feyenoord gisteren winnen van AZ. AZ wordt volgens De Kromme door sommigen onterecht neergezet als een soort Manchester City. “Dat stipte ik verleden week al aan”, aldus de oud-middenvelder.


Van Hanegem: “Die ploeg heeft best aardige spelers, maar we overdrijven in Nederland zo snel. Guus Til heb ik gisteren in de Kuip niet gezien. Dat betekent niet dat die jongen er niets van kan. Ik denk dat hij een heel behoorlijke speler kan gaan worden. Maar in de Kuip gaf hij niet thuis. Wout Weghorst ook niet, op dat doelpunt vlak voor tijd na dan. Zouden die jongens het op 22 april wel kunnen in de bekerfinale? Ik durf er mijn geld niet op te zetten, eerlijk gezegd.”

Ook op Feyenoord durft hij zijn geld niet in te zetten. De verschillen zijn per week veel te groot. Het is volgens Van Hanegem veelzeggend dat Kevin Diks de beste speler was tegen AZ. “Het is knap dat die jongen na al dat gemor en gefluit de rug heeft gerecht. Maar Diks mag eigenlijk nooit de beste speler zijn. Dat hij goed speelde, had met pure passie te maken.” Van Hanegem ziet de passie steeds meer verdwijnen uit de Eredivisie. “Steven Berghuis en Marco van Ginkel, spelers waar Nederland op moet bouwen de komende jaren: ze deden er niets aan het afgelopen weekeinde. Helemaal niets! Wat dat betreft mag de dvd met beelden van Juventus nog wel een keer worden aangezet in Eindhoven, maar ook in Rotterdam en Alkmaar. Kijk bijvoorbeeld naar Buffon en Chiellini, ze verdedigden in Londen alsof hun leven ervan afhing. En ze klopten met Juventus gewoon Spurs, dat veel beter was. Maar dat was geen geluk. Spurs straalde uit dat het wel goed kwam. En dat is tegen 'Juve' een doodzonde. Dan wint de ongekende passie en strijd, elementen die ik ook al zo weinig zie in de eredivisie.”

Discussieer mee! 48 reacties

Gast9301515691

Je plaatst een bericht als Gast9301515691