'Het is niet aan ons om het nu te hebben over de positie van de coach'

'Het is niet aan ons om het nu te hebben over de positie van de coach'

Eric Botteghin was vorig jaar een steunpilaar in het kampioenselftal. Na blessures dit seizoen mocht de Braziliaan vandaag in de basis starten naast Sven van Beek. Soevereiniteit straalden de twee echter niet uit, ze lieten zich in de luren leggen door de redelijk onbekende spits van NAC. Hoe kan het dat Feyenoord wedstrijden zo zwak begint?


Botteghin bij RTV Rijnmond: ‘Ja, we beginnen dramatisch. In het eerst kwartier moet je scherp zijn en ze niet laten komen. Maar de eerste zes, zeven ballen verlies je, dan krijg je het moeilijk’. Over het penaltymoment kan de centrale verdediger, net als de meeste mensen in het stadion, niets zeggen. ‘Ik stond met mijn rug ernaar toe’.

‘Het is schandalig dat we zo laag in de competitie staan, dat mag niet gebeuren. Het klopt dat dit het hele seizoen al gebeurt, met ups en downs. Het zijn vooral dieptepunten en dat moet heel snel veranderen, want anders gaat de bekerfinale ook erg moeilijk worden. We richten ons nu daar op. We moeten in de competitie gaan winnen en vertrouwen gaan tanken. We hebben vertrouwen in de coach, we hebben samen genoeg successen geboekt. Voor de spelersgroep is het geen probleem, het is niet aan ons om daar wat over te zeggen. Bij een grote club als Feyenoord is er altijd druk en discussie, op de coach en de spelers. Dit is niet alleen een fout van de coach, maar net zo goed van ons’.

Discussieer mee! 79 reacties

Gast8293516224

Je plaatst een bericht als Gast8293516224