COLUMN | De club van het volk

COLUMN | De club van het volk

In een week van opstootjes op de training en protesten tegen Feyenoord City was het zondag wederom afzien in de Kuip. Het begon nog met een lekker zonnetje, maar eindigde met bevroren ledematen. Eigenlijk precies zoals het seizoen van Feyenoord verloopt. Een seizoen, waarin de Kuip opeens geen onneembare vesting meer is en zelfs ter discussie staat in de toekomstplannen van de club. Deze plannen vallen niet in goede aarde bij een deel van het Legioen. En daarom hingen er diverse witte doeken met zwarte letters. Dit keer niet met een boodschap aan bestuursleden om op te rotten. De teksten waren wat diverser en allemaal fel tegen de plannen van Feyenoord City.


Nou sta ik er allemaal redelijk neutraal in en zullen sommigen dit bestempelen als klapvee. Maar waarom moet de discussie openlijk bij een voetbalwedstrijd van Feyenoord gevoerd worden? Ik kan mij onmogelijk indenken dat dit de prestaties op het veld positief beïnvloedt. Als er nou echt zoveel steekhoudende argumenten zijn, die aantonen dat Feyenoord City een ongelooflijk k*t plan is, bespreek dit dan binnenskamers. Er is heus wel ergens een lijntje naar het Feyenoordbestuur en / of de Gemeente Rotterdam te leggen. Veel supporters vonden de schop van Berghuis tegen een medespeler onbegrijpelijk. Maar dit is eigenlijk precies wat er met die protestacties gebeurt. Wild om je heen schoppen heeft op korte termijn de meeste impact. Met een goed verhaal het gesprek aangaan en iemand op andere gedachten brengen, werkt op de lange termijn meestal beter.

De Kuip is de Kuip door die ongekende sfeer die wij met zijn allen kunnen creëren. Als we ons stadion gaan gebruiken als een veredeld Malieveld, is de magie van de Kuip al verdwenen ver voor de eerste steen van een nieuw stadion wordt gelegd. Laat die doeken dus even in de kast liggen en laat zien dat de Kuip nog decennia meekan. Door dat stadion op Zuid woensdag in vuur en vlam te zetten en deze zwalkende ploeg naar de overwinning te schreeuwen. De club van het volk kan niet zonder een eensgezind Legioen. En één ding hebben we allemaal gemeen, van de rode tot de blauwe stoeltjes; we houden allemaal ontzettend veel van die klote club.

Remi

Discussieer mee! 50 reacties

Gast8450977566

Je plaatst een bericht als Gast8450977566