'Als Feyenoord niet durft, stelt de ploeg niets voor'

'Als Feyenoord niet durft, stelt de ploeg niets voor'

Feyenoord werd gisteren weggespeeld door PSV. Daar waar voor de wedstrijd de hoop bij Ajax was dat Feyenoord van de Eindhovenaren zou winnen, maakte de Rotterdammers weinig aanspraak op de overwinning. PSV speelde niet afwachtend zoals vaak omschreven, maar wilden constant vooruit om een goal te maken.


Willem van Hanegem zag een PSV zoals hij dat graag vaker wil zien. Over Feyenoord is hij niet te spreken. “Feyenoord maakte er een bende van. Mensen die daar nog aanvaardbare redenen voor denken aan te dragen, hebben ze niet op een rijtje. Feyenoorders knnen de bal nog geen tweemaal naar elkaar spelen. PSV zette druk en dan houdt het meteen op voor Feyenoord. Dan kunnen ze de middenvelders niet meer vinden, laat staan de aanvallers. Vervolgens gaan ze allemaal uit hun positie lopen met als sprekend voorbeeld Nicolai Jørgensen, die overal op het veld verschijnt waar hij niet moet zijn”, aldus de Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Waar in het internationale voetbak clubs in thuiswedstrijden een aanvaller op de backs zetten, durfde Giovanni van Bronckhorst dat niet aan. “Hij koos er gisteren voor om tegenover de vaak opkomende back Santiago Arias, geen hoogvlieger, een middenvelder te zetten. Ik heb Arias wel gezien en zijn tegenstander Jens Toornstra niet. Als je in De Kuip vooral wil opvangen in plaats van de toon zetten, geef je een bepaald signaal af aan de ploeg en het publiek. En als Feyenoord niet durft, stelt de ploeg niets voor.”

Discussieer mee! 67 reacties

Gast7773447911

Je plaatst een bericht als Gast7773447911