‘Feyenoord krijgt mogelijk andere tegenstander in halve finale beker’

Willem II schakelde Roda JC uit in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Na de reguliere 90 minuten stond het 2-2, waarna Willem II in de strafschoppenserie met 5-4 te sterk was voor de Limburgers. Tijdens de loting voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker werd Willem II gekoppeld aan Feyenoord. Als het aan Roda JC ligt zou dit zomaar kunnen gaan veranderen. Volgens De Telegraaf hebben de Limburgers protest aangetekend tegen de wijze waarop de videoscheidsrechter te werk is gegaan bij het afkeuren van het derde doelpunt van Roda JC, na een vermeende handsbal van Mikhail Rosheuvel. Het afgekeurde doelpunt was gemaakt door Donis Avdijaj. Volgens de vertegenwoordigers van Roda JC had de videoscheidsrechter het doelpunt niet mogen afkeuren omdat Willem korstondig balbezit had. In de regels staat dat een videoscheidsrechter alleen over doelpunten, penalty's en rode kaarten mag beslissen als de tegenstander in balbezit is. In dit geval zou hier geen sprake van zijn. Volgens de KNVB was het balbezit van Willem II zo kort, dat het niet als wisseling van balbezit is beoordeeld. De Limburgers hebben voorgesteld om de laatste acht minuten van de reguliere speeltijd over te spelen met als stand 2-3 in het voordeel van Roda JC. Van KNVB is geëist om voor 17:00 (woensdag) te antwoorden. Mocht de reactie uitblijven zal Roda JC de gang naar de burgerrechter overwegen.