Koeman zet streep door naam Feyenoorders als vervanger De Jong

Ronald Koeman reageert bij de NOS op NPO1 op het uitvallen van Frenkie de Jong: "We wisten dat hij in deze situatie zat." De bondscoach geeft aan dat het meespelen van De Jong vrijwel uitgesloten zou zijn tijdens het EK en dat er een vervanger opgeroepen zal worden.

"Hij krijgt iedere keer reactie met de trainingen die hij nu doet. Dan blijkt uit de testen dat hij er de komende drie weken nog niet bij is. Ik had al in mijn hoofd dat Polen dichtbij zou zijn. We moeten ook kijken naar de gezondheid van de speler want hij heeft een verleden en de club heeft dat risico wel genomen, wij zitten met de gebakken peren." De bondscoach zit met een lastig parket omdat ook Teun Koopmeiners geblesseerd is uitgevallen in de warming up van de wedstrijd. Daarvan zal morgen de uitslag binnenkomen.

Ronald Koeman weet in ieder geval te melden dat Timber ook geen kans maakt op het EK bij het uitvallen van De Jong en/of Koopmeiners: "Hij is nog niet fit. In het geval van Frenkie zullen we een vervanger gaan oproepen. Dat is Quinten Timber niet." Tot slot geeft Koeman aan dat de naam eerst intern gecommuniceerd wordt en dat ook Mats Wieffer zeker niet in aanmerking komt vanwege zijn gebrek aan fitheid. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten