'Aantal spelers heeft aangegeven een stap te willen maken'

'Aantal spelers heeft aangegeven een stap te willen maken'

16 reacties 16
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Na drie succesvolle jaren bij Feyenoord maakt Arne Slot de overstap naar Liverpool. Tijdens de laatste wedstrijd van Jürgen Klopp kondigde de Duitse coach zijn opvolger alvast aan.

Vandaag werd Slot officieel bevestigd als hoofdtrainer van de Engelse grootmacht. Voetbalpraat op ESPN besprak de impact van zijn vertrek op Feyenoord en hoe Slot’s innovatieve speelstijl zijn stempel heeft gedrukt op het team.

Sinclair Bischop gaat er van uit dat Klopp een dienst heeft bewezen aan Slot: "Ik denk wel dat het kan helpen, omdat je op een bepaalde manier binnenkomt. Natuurlijk zullen de supporters ook hem gaan Googlen en dan komen zij op zijn filosofie. Hij is bezig met een charme offensief." Kenneth Perez is iets stelliger: "Klopp staat daar gelijk aan God. En het helpt wel als God zijn zegen geeft. Natuurlijk zal uiteindelijk zijn kennis en kunde de doorslag geven. want Slot is echt een vakman."

Kaartenhuis?

Vervolgens komt de stelling op tafel of Feyenoord als een kaartenhuis kan instorten, Sinclair Bischop zegt daarover: "Dat geloof ik niet, want er is inmiddels kennis vergaard en op financieel gebied zijn er zo veel stappen gezet. Je hoort dat ze inmiddels in een hele andere vijver vissen. Ook de jeugdopleiding staat. Alleen er is wel angst voor een leegloop omdat een aantal spelers heeft aangegeven een stap te willen maken."

Kenneth Perez denkt dat een paar verkeerde beslissingen tot een verval kunnen leiden, maar verwacht geen enorme duik van Feyenoord zoals Ajax nu meemaakt: "Op 35 punten achterstand komen daar geloof ik niet in. Maar ze kunnen met een paar verkeerde keuzes zomaar vierde worden."

Een inschatting van de aankomende transfers wordt door Bischop gemaakt: "Geertruida die moet wel weg want die heeft nog één jaar contract en die gaat ook. Maar bijvoorbeeld Hancko die heeft tot 2028 contract, dan moeten er echt megabedragen op tafel komen en in die positie zit Feyenoord inmiddels ook. En ze hebben tussen aanhalingstekens geluk dat Wieffer en Hartman geen EK meemaken en er uit liggen dus die spelers zullen de stap wat minder snel gaan maken."

Kenneth Perez denkt niet dat Feyenoord er alles aan moet doen om de selectie volledig intact te houden: "Het is niet een voordeel om alles bij elkaar te houden. Het kan goed zijn om een paar spelers te verkopen en dan weer een andere dynamiek in de selectie te krijgen." Sinclair Bischop denkt niet dat een transfer Santiago Gimenez zeker weten gaat gebeuren: "Gimenez heeft bijvoorbeeld een hele slechte tweede seizoenshelft gedraaid, dat kan er voor zorgen dat hij misschien nog een jaar blijft."

Blijft Gimenez dan misschien toch?

Tijmen van Wissing stipt aan dat het blijven van Gimenez niet een voordeel hoeft te zijn: "Maar je hebt ook geen garantie dat hij er nu overheen is en weer gaat scoren." Bischop reageert daar op: "Nee die garantie heb je niet maar als er niemand komt met het bedrag dat ze voor ogen hebben, want er is in het verleden interesse getoond toen hij 40 mijloen plus moest kosten. Dat is misschien te veel maar er zijn heel veel clubs met enige statuur geïnteresseerd geweest al zullen ze nu lang geen 40 miljoen krijgen."

In de zoektocht naar een nieuwe trainer blijft de naam van Dick Schreuder steeds naar voren komen. De coach werd kampioen met Castellon maar heeft naar verluidt heel weinig mogelijkheden in Spanje om zijn selectie te verstreken. Bischop zegt daar over: "Dick Schreuder staat er goed op in Rotterdam en Feyenoord wil het liefst een Nederlandse trainer, maar ik heb begrepen het is ook weer geen must."

Lees ook