Mooiste wedstrijd in drie jaar Feyenoord: 'Extreme dominantie'

Mooiste wedstrijd in drie jaar Feyenoord: 'Extreme dominantie'

2 reacties 2
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

In een exclusief interview op Feyenoord ONE reflecteert Arne Slot op zijn drie jaar bij Feyenoord en kijkt hij vooruit naar zijn nieuwe avontuur bij Liverpool. “Het waren drie fantastische jaren vol hoogte- en dieptepunten,” aldus Slot. “Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt en kijk uit naar de uitdaging in Liverpool.” Zijn vertrek markeert het einde van een belangrijk tijdperk voor Feyenoord, terwijl bij Liverpool een veelbelovend nieuw hoofdstuk begint.

Interviewer Jan-Dirk Stouten vraagt of het nieuwe bewustzijn onder de Feyenoordsupporters als topclubstatus een grotere prestatie is dan de tastbare prijzen. Arne Slot zegt daarover: “Ik vind vooral de combinatie van die twee heel mooi. Als er een wedstrijd gespeeld is en we zitten in de trainerskamer en je voelt het plezier en de trots van de supporters dat is mooi maar het is extra dat we twee prijzen gewonnen hebben.”

Arne Slot wordt gevraagd naar zijn mooiste wedstrijd in de afgelopen drie jaren: “Dat zijn er zoveel geweest... Maar vaak benoem je dan een wedstrijd die tot een prijs geleid heeft. Dus dan denk ik aan de bekerfinale tegen NEC, of de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles vorig jaar. Of de uitoverwinning in Amsterdam na achttien jaar. Maar als er voor mij een wedstrijd uit springt, dan moet ik aan de 6-0 overwinning tegen Ajax denken. Het was zo’n extreme dominantie, waarbij ook alles bij elkaar komt waarvoor je de afgelopen drie jaar zo hard gewerkt hebt met z’n allen.”

Zonder ups zijn er ook geen downs. Daarom wordt er gevraagd wat Slot zijn pijnlijkste nederlaag is geweest als trainer van Feyenoord. Stouten stelt de finale van de Conference League voor: “Ik denk dat, dat wel de belangrijkste nederlaag is, in Tirana. Ik ben namelijk de enige trainer van Feyenoord die ooit een Europese finale verloren heeft en dat steekt wel. Maar ik zat dit seizoen te denken aan Atletico Madrid thuis en PSV thuis. Omdat we met die wedstrijden uitgeschakeld waren in de Champions League en onszelf in een hele lastige positie manoeuvreerden om het kampioenschap te verdedigen.”

De nieuwe trainer van Liverpool spreekt vol lof over het legioen en heeft de toenemende waardering aan den lijve ondervonden: “Feyenoord is écht heel groot, dat merk je elke dag.” De trots van de supporters op Feyenoord en manier van spelen en de steeds toenemende verwachtingen zijn voor Slot heel speciaal: “Volgens mij kan je niet meer bereiken dan dat als trainer. Daar heb je niet om gevraagd, maar het is ook wel beangstigend. Want dan bekruipt je het gevoel, kan ik aan deze verwachtingen blijven voldoen.”

Over zijn status in Rotterdam spreekt Arne Slot vol bewondering: “Het waarderingsniveau dat ik bij Feyenoord bereikt heb, als ik dat nog een keer in mijn trainerscarrière mag meemaken dan ben ik echt een bevoorrecht mens. Het grappige is dat ik iemand ga opvolgen die een nog grotere status heeft bereikt. Ik hoop dat ik bij Liverpool mag weggaan zoals hij daar is weggegaan of zoals ik hier weg ga. Maar dan moet er wel ongelofelijk veel goed gaan om dat te bereiken.”

Bekijk het hele interview van ruim 38 minuten HIER.

Lees ook