'Het is ook zo niet dat alles helemaal In elkaar stort'

'Het is ook zo niet dat alles helemaal In elkaar stort'

4 reacties 4
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

In Nederland was men jarenlang bang voor een hegemonie van Ajax, maar vorig jaar werd Feyenoord kampioen en dit jaar is PSV de club waar men tegen opkijkt. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Sjoerd Mossou zijn blik schijnen over komend seizoen. 

Bij PSV is relatief meer rust dan destijds bij Ajax, het meest logisch is om te denken dat PSV er volgend jaar het beste voorstaat. "Bij Feyenoord moeten ze op zoek naar een nieuwe trainer, heeft ook wel iets beperktere middelen dan PSV en alles rust op de schouders van Don te Kloese", ziet Mossou een uitdagende omgeving. Daarbij vertrekt een trainer die heel veel veranderd heeft en ontzettend geliefd is bij het Legioen. "Het zijn grote schoenen om te vullen. Dat zijn wel dingen waar trainers naar kijken. Maar er zijn genoeg trainers die desnoods kruipend naar de Kuip komen."

Dick Schreuder wordt genoemd in de media, ook hij loopt er niet voor weg. "Ik zag Dick Schreuder ook al zeggen dat wanneer Feyenoord komt daar zeg je niet zomaar nee tegen en dat geldt voor 95% van de trainers. Zeker als je een jonge trainer bent uit de opkomende categorie dan zeg je daar geen nee tegen", weet Mossou dat Feyenoord een ontzettende aantrekkingskracht heeft.

Slot heeft natuurlijk in drie jaar veel veranderd. Finale Conference League, kampioen en de beker gewonnen. "Dit is bijna niet te overtreffen, dat is een wereld prestatie. Die opdracht is heel moeilijk. Tegelijkertijd liggen er ook hele mooie kansen, er is meer geld te besteden, Champions League is weer behaald. Het is ook zo niet dat alles helemaal
In elkaar stort, nu Slot vertrekt." Mossou denkt dat er genoeg goede uitgangspunten zijn voor een nieuwe trainer. "Lang niet alle uitgangspunten zijn beroerd om daar trainer te worden, maar daar moet je ook niet te veel over nadenken. De lat ligt hoog maar daar moet je ook tegen kunnen."

Feyenoord wilde dit jaar voor het tweede jaar oprij kampioen worden, maar uiteindelijk kwam er een ijzersterk PSV voor de dag. Toch heeft Feyenoord geen slecht seizoen. "Verder hebben ze het over de hele linie prima gedaan, voldoende punten gehaald om kampioen te worden, maar het ongenaakbare PSV was niet te achterhalen." 

Lees ook