Transfer

'Feyenoord kondigt snel komst Zeb Jacobs aan'

Zeb Jacobs wordt definitief de nieuwe ‘Hoofd Jeugdopleidingen’ van Feyenoord. Website 1908 meldt dat Feyenoord de Vlaamse Jacobs vastlegt. De 29-jarige Jacobs volgt de vertrekkende Rini Coolen op bij de jeugd van Feyenoord. Jacobs zou snel gepresenteerd worden.

Al eerder werd gemeld dat Feyenoord de zinnen had gezet op de Belg, die nu werkzaam is bij Rangers FC in Schotland. Daar is Jacobs Academy Director, wat te vergelijken is met Hoofd Jeugdopleidingen. 1908.nl meldt dat ook Manchester City uit zou zijn op het vastleggen van de talentvolle specialist rondom jeugdopleidingen.

Feyenoord zou een selectiecommissie hebben samengesteld waarin verschillende kandidaten besproken zouden zijn. Jacobs kwam daar als beste uit naar voren. De Belg schijnt een opzegtermijn in zijn contract te hebben staan en daardoor relatief makkelijk naar Rotterdam te kunnen overkomen.

Jacobs was eerder al actief als jeugdtrainer bij KV Mechelen. Daarna ging hij naar Royal Antwerp FC om daar Head of Development te worden. In 2022 verkaste Jacobs naar Rangers FC om de functie van Head of Scouting te bekleden, om vervolgens Academy Director te worden bij diezelfde club. Jacobs heeft ook nog nevenfuncties als lid van de commissies jeugdontwikkeling bij de UEFA en FIFA. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten