HUURLINGEN | Osundina trefzeker voor FC Dordrecht

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Dordrecht – TOP Oss 3-1

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Korede Osundina en Shiloh ’t Zand

FC Dordrecht kent een zeer goed seizoen en daar dragen de Feyenoord-huurlingen aan bij. Op de vrijdagavond voor de bekerfinale boekten de Schapenkoppen een 3-1 overwinning in eigen huis. Basisplaatsen waren er voor Shiloh ’t Zand en Ilias Sebaoui. Na een comfortabele 2-0 voorsprong wist voormalig Feyenoord Onder 21-spits Delano Ladan een kwartier voor tijd de spanning terug te brengen door de 2-1 te maken. Uiteindelijk wist Feyenoord-huurling Korede Osundina als invaller in minuut 91 de eindstand te bepalen met een doelpunt. Antef Tsoungui speelde deze wedstrijd niet/ De Belgische verdediger staat aan de kant met een enkelblessure en wordt begin mei terugverwacht.

Roda JC – BV De Graafschap 1-1

Thijs Jansen

Net als FC Dordrecht kwam BV De Graafschap op 19 april in actie. De ploeg uit Doetinchem nam het met Thijs Jansen in de basis op tegen nummer twee Roda JC in Kerkrade. Het begin van BV De Graafschap was echter alles behalve geweldig, gezien het feit dat Thijs Jansen na vier minuten al de bal uit het net moest vissen. Daarna wist Jansen met vier reddingen zijn ploeg in de wedstrijd te houden, wat ook loonde. In minuut 85 kwamen de Superboeren op gelijke hoogte. BV De Graafschap staat momenteel op de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Moreirense – Gil Vicente FC 0-1

Tidjany Touré

Gil Vicente FC wist zich na de 0-4 afstraffing in eigen huis tegen koploper Sporting Clube de Portugal met drie punten te revancheren op bezoek bij nummer zeven Moreirense. De ploeg van Feyenoord-huurling Tidjany Touré wist met 0-1 te winnen en klom daardoor na plek twaalf in de Portugese competitie en behaalde een uitstekend resultaat in strijd tegen degradatie. Touré kwam in minuut 76 als invaller binnen de lijnen. De aanvaller wist in zijn geringe speeltijd de meerderheid van zijn duel te winnen (vijf uit acht), maar zorgde verder niet voor echte dreiging.

US Sassuolo – Lecce 0-3

Marcus Holmgren Pedersen

Voor Pedersen en zijn US Sassuolo begint de tijd nu echt te dringen om degradatie naar de Serie B te ontlopen. Na een hoopvol gelijkspel tegen AC Milan (3-3) van een week geleden, ging de nummer negentien van de Serie A op eigen veld keihard met 0-3 onderuit tegen concurrent Lecce. Pedersen zelf kwam niet in actie. Momenteel kampt de Noor met een blessure. Wanneer US Sassuolo degradeert, vervalt de verplichte koopoptie waardoor hij naar alle waarschijnlijkheid voor het nieuwe seizoen aansluit bij Feyenoord.

CA River Plate – CA Boca Juniors 2-3

Ezequiel Bullaude

In de Superclásico wist CA Boca Juniors op bezoek bij koploper CA River Plate, koploper van Groep A van de Argentijnse competitie, met 2-3 te winnen. Ezequiel Bullaude kwam als invaller niet in actie en zag zijn team deze prestigestrijd vanaf de bank winnen.

SK Sturm Graz – SK Rapid Wien 1-0

Neraysho Kasanwirjo

Op bezoek bij SK Sturm Graz wist het SK Rapid Wien van Neraysho Kasanwirjo niet te winnen. De verdediger annex middenvelder speelde de hele wedstrijd in het centrale hart van de verdediging en wist drie doelpogingen van SK Sturm Graz te blokkeren. Ook wist Kasanwirjo een passnauwkeurigheid van 88 procent te overleggen.

Opmerking: Feyenoord-huurlingen Ramon Hendriks, Patrik Wålemark en Mimeirhel Benita kwamen niet in actie wegens de finale van de TOTO KNVB Beker van afgelopen zondag. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten