Keeperskwestie laait weer op: 'Dan zou ik toch voor Bijlow kiezen'

Dit weekend speelde Feyenoord tegen Ajax. Een wedstrijd die de hele wereld over ging vanwege de uitslag 6-0 en de ontluisterende manier waarop de Amsterdammers van het kastje naar de muur en terug zijn gestuurd. Volgens Dick Advocaat bij Veronica Offside duurde het nog lang voordat Feyenoord scoorde in de 35e minuut: "Het ging niet eens vanzelf, maar ze hadden twee buitenspelers die echt fenomenaal waren."

Wilfred Genee vraagt aan Jan Boskamp of hij vond dat het niet 10-0 had moeten worden. Boskamp droomt hardop: "Dat was fantastisch geweest. Maar als je gaat denken, hij had wel twee keer de bal op de stip mogen leggen. En Bergwijn gaf hem een koek hè." Dick Advocaat zag Bart Nieuwkoop uitblinken, dat zag Jan Boskamp ook: "Leuk voor Nieuwkoop, die speelde echt zijn beste wedstrijd."

Volgens Dick Advocaat had Arne Slot wel een 10-0 overwinning willen zien, dat gevoel beamen Hugo Borst en Dick Advocaat die de trainer wel heel fanatiek zagen langs de lijn: "Nou ik denk dat Slot dat wel had gewild hoor, die stond tot het einde langs de lijn zijn team op te zwepen." Volgens Boskamp is medelijden het ergste wat je als sportman kan overkomen. Hugo Borst zag dat de leidsman dat wel had met Ajax: "Makkelie had wel een vorm van medelijden want die heeft die pingels bewust achterwege gelaten, ik zweer het je."

Vormcrisis Gimenez

Vervolgens wordt ook de vorm van Santiago Gimenez aangehaald. De spits scoorde pas drie keer in 2024 en mistte een karrevracht aan kansen. Boskamp zag ook nu weer dat Gimenez ongelukkig was: "Hij moet er weer twee, drie scoren. Zelfs nu moet je hem laten staan. Want op een gegeven moment gaat ie weer een keer. Alleen het duurt nu wel erg lang he, maar hij werkt zich te pletter." Dick Advocaat zou ook de spits laten staan: "Het is een goede spits hoor, dat komt wel weer."

Bijlow of Wellenreuther?

Vandaag werd bekend dat PSV een oogje heeft laten vallen op Timon Wellenreuther. De reservekeeper van Feyenoord doet het fantastisch als stand-in voor Justin Bijlow. Jan Boskamp weet wel wie zijn eerste keeper zou zijn: "Ik moet zeggen dat hij fantastisch keept, maar als Justin fit is dan zou ik toch voor Bijlow kiezen." Bij PSV staat Walter Benitez op doel, die onlangs nog eerste keeper van Argentinië was. Toch denkt Dick Advocaat dat Wellenreuther een goede kans maakt om eerste keeper bij PSV te worden: "Dat denk ik wel hoor qua kwaliteit."

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten