'Deze gaat de geschiedenisboeken in'

10 reacties 10
Bron: FR-Fans.nl

Feyenoord speelde zondagmiddag in De Kuip de competitiewedstrijd tegen Ajax. De Rotterdammers waren met maar liefst 6-0 te sterk in de Klassieker. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de historische winst van Feyenoord op Ajax.

Mark zag dat Feyenoord vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij was. 'Je zag al snel dat het wel eens een hele mooie middag kon gaan worden. In de eerste vijftien minuten had Feyenoord eigenlijk al op voorsprong moeten staan. Je denkt op zo'n momenten wel van: Het zal toch niet zo zijn dat Ajax dadelijk uit het niets op voorsprong komt, waardoor het toch lastig kan worden.'

Ondanks het overwicht wist Feyenoord pas in de 34e minuut te scoren. Igor Paixão was de doelpuntenmaker. 'Hij speelde een geweldige wedstrijd', zegt Mark. Vlak daarna was het Yankuba Minteh die voor de 2-0 zorgde. 'Ook hij speelde geweldig. De buitenspelers waren echt heel erg goed. Ik vond vooral Minteh ontzettend dreigend. Hij was ongrijpbaar voor de Amsterdammers.'

Dávid Hancko zorgde nog voor rust voor de 3-0. 'Dat hij zijn doelpunt meepikte in een Klassieker is prachtig. Hij is zowel verdedigend als aanvallend goed. Hij kreeg de bal weliswaar per toeval, maar kopte hem wel prachtig binnen.'

In de tweede helft ging Feyenoord verder waar het gebleven was. 'Je voelde aan alles dat dit een historische dag kon gaan worden. Minteh scoorde zijn tweede, dat denk ik het mooiste doelpunt van de middag was. Zo rustig en zo bekeken. De klasse droop van het doelpunt af.' Timber zorgde voor de 5-0, en Paixão voor de 6-0. 'Dat laatste doelpunt viel al in de 66e minuut. Je denkt op dat moment dat de score nog wel eens wat verder op zou kunnen lopen. Door de wissels merk je dan toch dat er kwaliteit uit gaat en dat er onbewust wat minder druk wordt gezet.'

Feyenoord wist door de overwinning van zondag in De Kuip dit seizoen zowel thuis als uit te winnen van Ajax. 'Dat komt niet zo vaak voor', weet Mark. 'Deze gaat de geschiedenisboeken in!'