Feyenoord overklast Ajax in eenzijdige Klassieker

111 reacties 111
Bron: FR-Fans.nl

Feyenoord heeft zondagmiddag gewonnen van Ajax. In De Kuip werd het 6-0 voor de Rotterdammers. Yankuba Minteh en Igor Paixão scoorden twee keer, en Dávid Hancko en Quinten Timber één keer.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd. De Rotterdammers hadden al meteen in het begin kans op een doelpunt, maar wisten de kansen niet te maken. Na 34 minuten spelen was het Igor Paixão die zorgde voor de 1-0. Meteen daarna maakte Feyenoord de 2-0 door een doelpunt van Yankuba Minteh. Nog voor rust wist Dávid Hancko de bal binnen te kopen na een omhaal van Santiago Gimenez, waardoor de ruststand 3-0 was.

In de tweede helft bleef Feyenoord druk zetten. Minteh maakte door een prachtig schot de 4-0. De 5-0 kwam in de 62e minuut door een doelpunt van Quinten Timber. Uiteindelijk zorgde Igor Paixão voor de 6-0, wat de einduitslag was.