Onbegrip bij Van Hanegem: 'Dat kun je toch lezen!?'

Bij Rondo op Ziggosport ging het natuurlijk over de historische overwinning (6-0) van Feyenoord op Ajax. Bij deze uitzending zat ook Willem van Hanegem om zijn mening te geven over de wedstrijd en de Nederlandse competitie. Samen met Rafael van der Vaart, Youri Mulder en Marco van Basten bespraken de heren de wedstrijd en ook het gebrek aan doelpunten van Santiago Giménez.

Mindere periode of kwaliteit?

De Mexicaan scoorde pas drie keer in 2024, terwijl hij in 2023 nog zo op dreef was. Marco van Basten ziet de spits worstelen: "Ik denk dat hij nu te slecht is voor zijn niveau. Maar als hij een beetje goed is, dan kun je niet zo lang dit laten zien en zwakke wedstrijden blijven afleveren. Maar hij kreeg gisteren toch echt drie, vier goede kansen." Volgens de voormalig topspits verbloemt Gimenez maar weinig hoe hij zich voelt: "Je ziet dat hij geen vertrouwen heeft. Zijn aannames zijn niet goed, zijn beslissingen. Eén op één met de keeper, dat cadeautje van Rulli en die kans die hij overschoot, die stuiterende bal. Het wordt nu wel een beetje te veel. Hij mist er té veel voor speler die 'echt goed' moet worden."

Volgens Rafael van der Vaart heeft Feyenoord een grote kans gemist om Gimenez niet te verkopen in de winter. Hij heeft zijn bedenkingen over het uiteindelijke niveau van Gimenez: "Je maakt er niet vaak als spits heel veel. Dus je moet dansen als de muziek speelt. Ik ben bij hem echt bang voor een Jorgensen-effect." Zo ver wil Van Basten nog niet gaan: "Nou dat weet ik niet, maar hij is nu wel een paar maanden niet goed, dat is wel lang."

Moet Gimenez banken?

Van Hanegem had wel geweten wat hij met de spits had gedaan, namelijk op de reservebank laten plaatsnemen: "Ik had wel gezegd: Ga maar even zitten." Volgens de legendarische Feyenoorder is het op basis van alle beschikbare informatie zelfs een blunder om Gimenez op te blijven stellen na zijn lange periode van overbelasting vanwege het Mexicaanse elftal: "Ze hebben al die data en ze zeggen dat hij te veel wedstrijden heeft gespeeld. Dan stel je hem toch even niet op, toch? Dat kun je toch lezen!?"

Het is wat 'De Kromme' betreft dan ook volstrekt onbegrijpelijk dat Gimenez mag blijven starten terwijl Ueda op de bank zit te verpieteren. Van Hanegem had al lang met Ueda gestart en veel minder krediet aan Gimenez gegeven: "Daar ga je de club alleen maar mee helpen toch en ook het elftal. Want hij heeft bij elkaar wel twintig of dertig kansen laten liggen. Het is toch heel normaal als je daar over praat of niet? Maar onze trainer gaat dan raar lopen doen."

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten