'Ik denk dat die vier wedstrijden tot die bekerfinale belangrijker zijn dan de bekerfinale zelf'

'Ik denk dat die vier wedstrijden tot die bekerfinale belangrijker zijn dan de bekerfinale zelf'

5 reacties 5
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

De Eredivisie nadert de slotfase. PSV lijkt kampioen van Nederland te worden en heeft tien punten voorsprong op Feyenoord, dat tweede staat. Het gat met de Rotterdammers naar nummer drie FC Twente is negen punten.

Feyenoord lijkt dus af te stevenen op een tweede plek, die recht geeft op plaatsing voor de Champions League. Cor Pot waakt voor onderschatting. 'Ik denk dat die vier wedstrijden tot die bekerfinale belangrijker zijn dan de bekerfinale zelf', zegt Pot bij FC Rijnmond van Rijnmond. 'Het gaat om heel veel geld. Als ze die tweede plaats houden naar de Champions League. Je moet altijd oppassen. Als je twee keer verliest sta je op drie / vier punten, dan kan ik het weer gevaarlijk worden. Normaal gesproken is het geen probleem voor Feyenoord. Ze hebben een elftal, die tweede plaats, daar hebben ze ook recht op. Ze zullen dat niet laten schieten die wedstrijden ten opzichte van die bekerfinale. Het gaat om heel veel geld.' De bekerfinale, waarin NEC Nijmegen de tegenstander is, wordt gespeeld op 21 april in De Kuip.

Timber

Verder werd er ook gesproken over Quinten Timber, die deze week zijn debuut maakte in het Nederlands Elftal. Mario Bilate geeft de middenvelder een goede kans dat hij ook mee mag naar het EK. 'Ik denk dat als hij zich blijft profileren zoals hij met name de tweede seizoenshelft heeft gedaan, ik vind dat hij zich met name in aanvallend opzicht heel goed heeft ontwikkeld, denk ik zeker dat er plek voor hem is in het Nederlands Elftal.' Dennis van Eersel weet dat het afwachten is, aangezien er elke interlandperiode weer spelers wegvallen. Daardoor is de kans voor Timber groter, weet de journalist van Rijnmond.

Lees ook