Beelen: 'Ik denk dat het aardig heeft uitgepakt'

Thomas Beelen doet het goed de laatste weken. Hij vervangt Gernot Trauner op een uitstekende manier en het is zelfs de vraag of de Oostenrijker weer op een basisplaats kan rekenen, als hij terug is van zijn blessure. De rustige en sympathieke Beelen gaat samen met Mascha Lange op klimavontuur bij een nieuwe aflevering van ‘Into the weekend’, te zien op YouTube en Feyenoord ONE.

Beelen is van de KKD, PEC Zwolle, naar Feyenoord gekomen. De verdediger voelt zich goed: ‘Als het voetbal goed gaat, dan gaat de rest ook goed.’ Hij gaat verder: ‘Voetbal is het belangrijkste in mijn leven, voor mij.’ Als Beelen niet speelt dan wordt hij stilletjes en teruggetrokken: ‘Dan hoor je wat minder van me.’ Als het niet goed gaat met de verdediger dan gaat hij ‘in zijn hoofd zitten’ en malen: ‘Ik ben dan bezig met hoe dat het anders kan en ook anders moet.’

Maar op dit moment is er geen sprake van negatieve gedachten. Beelen valt op door zijn sterke spel en liet bijvoorbeeld Romelu Lukaku behoorlijk zweten tijdens de Europa League tegen AS Roma. De centrale verdediger zegt zelf over zijn positieve ontwikkeling: ‘Ja, ik denk dat ik de eerste seizoenshelft weinig heb gespeeld. Ik heb die periode kunnen gebruiken om extra dingen te kunnen doen.’ Hij gaat verder: ‘Uiteindelijk heb je soms wat geluk nodig.’ Beelen moest er meteen staan: ‘Als je mag spelen, dan moet je er staan. Helemaal op dit niveau en ik denk dat het aardig heeft uitgepakt.’ De kritische Beelen is redelijk tevreden over de afgelopen periode.

Eigenlijk heeft Beelen nog geen tijd genomen om te reflecteren. ‘Ik merk dat ik er mentaal nog niet veel mee bezig ben geweest. Misschien dat het in de zomer nog komt.’ Het aantal wedstrijden volgt elkaar snel op. ‘Ik heb sowieso wat moeite om te genieten, misschien dat het in een periode van rust meer komt.’ De 22-jarige speler blijft kalm: ‘Natuurlijk als je tegen PSV moet of Lukaku dan heb je het daar over, maar dan ga je grapjes maken. Ik denk dat ik het niet te groot maak.’ Beelen heeft wel wedstrijdspanning maar probeert er relaxed in te blijven: ‘Ik vind het eerder mooi dan dat ik er spanning van heb.’

Kijk de rest van het interview én hoe de verdediger het doet op grote hoogte verder op het YouTube-kanaal van Feyenoord of op Feyenoord ONE.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten