'Eerst wist ze helemaal niet wat buitenspel was'

'Eerst wist ze helemaal niet wat buitenspel was'

2 reacties 2
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Bij ‘Into the weekend’, te vinden op het YouTube-kanaal van Feyenoord, gaat presentatrice Mascha Lange steeds op pad met een speler van Feyenoord. Dit keer is het de beurt aan Antoni Milambo, over wie vandaag werd gezegd dat hij zijn contract zou gaan verlengen. Daar gaat het niet over in de video, maar wel over andere zaken zoals de afgelopen periode en de tweede seizoenshelft.

Milambo heeft een goed trainingskamp gehad, maar is ook blij dat hij weer thuis is: ‘Lekker mijn eigen bed opzoeken en gewoon chillen.’ Milambo leert veel: ‘Denk dat je ook wel een band opbouwt, op en buiten het veld. En dat is goed.’ De middenvelder wordt gevraagd met wie hij nou het meest optrekt: ‘Ik was altijd al goed met Lutsha (Geertruida, red.), met Gjivaj (Zechiël, red) en sinds Leo Sauer naar Feyenoord is gekomen heb ik ook elke dag een steeds betere band met hem.’ Milambo noemt nog meer spelers op en komt eigenlijk tot de ontdekking dat hij erg open en sociaal is. ‘Ik denk dat je gewoon jezelf moet blijven en met iedereen een praatje moet maken.’

Toen Milambo bij Feyenoord 1 kwam, was dat een groot eer voor hemzelf en zijn familie. ‘Ze waren heel blij. Vooral als je zestien bent en dan mag je bij Feyenoord 1 aansluiten.’ Zijn familie is trots op hem, vooral zijn fanatieke vader is een sparringpartner voor de middenvelder. Zijn moeder snapt het spel steeds meer: ‘Eerst wist ze helemaal niet wat buitenspel was.’ Zijn familie is een baken van rust voor Milambo. Ook zorgen zij ervoor dat Milambo respectvol is naar anderen toe en soms zelfs ‘u’ zegt bij Feyenoord 1 tegen de staf.

De eerste seizoenshelft was top voor Milambo: ‘Ik ben blij dat ik zoveel minuten heb kunnen maken en ik hoop op meer minuten.’ Milambo staat er niet altijd bij stil dat hij dit allemaal meemaakt op zo’n jonge leeftijd. ‘Het voelt elke dag als een kans dat ik bij Feyenoord mag spelen.’ De hoogtepunten van de 18-jarige middenvelder zijn de laatste goal tegen De Graafschap en zijn actie in de Champions League tegen Antoine Griezmann. Het talent kijkt uit naar de nieuwe Europese wedstrijden en heeft veel zin in de ontmoeting met AS Roma.

Milambo doet ook nog mee met O19 en O21. Over die switch en mindset zegt hij het volgende: ‘Ik ben het al wel gewend, omdat ik het vanaf mijn zestiende al doe. Ik wil elke training of wedstrijd de beste zijn. Ik wil mezelf laten zien en de jongens helpen binnen het veld. Wat ik allemaal meekrijg, wil ik hun ook meegeven.’ Milambo heeft verschillende rollen in de verschillende teams, maar stelt zich altijd hetzelfde op. Als laatste kijken Mascha en Milambo naar zondag, de wedstrijd tegen NEC: ‘De eerste wedstrijd van 2024, ik heb er echt heel veel zin in.’

Lees ook